Kako sastaviti akrilni okvir za kupku

Akrilne kade imaju tanke stijenke. Kako ih ne biste oštetili, potrebna je instalacija strukture na nosaču. Možete instalirati na poseban okvir, koji se proizvodi u tvornici i dolazi s kadom. Također je dopuštena ugradnja na ciglenu podlogu.

Opseg opskrbe u pravilu uključuje, osim kade, i okvir ili noge.

Obavezni alat za ugradnju akrilne kade

Kao i u svakom poslu, procesu sastavljanja okvira potrebno je pristupiti temeljito. Prilikom rada provjerite jesu li svi alati pripremljeni. Trebat će vam sljedeće:

  1. Za njega probušite i bušite. Oni nam dobro dolaze napraviti rupe u zidu za ugradnju zatvarača.
  2. Bušilica / odvijač. Tijekom montaže potrebno je pričvrstiti okvir. Također ćete morati izbušiti rupe na dnu.
  3. Ključ za podešavanje nogu okvira.
  4. Trg. Kutovi moraju biti savršeno ujednačeni.
  5. Rulet.
  6. Izravnajte tako da je okvir s kadom u ravni.
  7. Oznaka ili olovka za označavanje.

Trebat će vam i silikonsko brtvilo ili traka za brtvljenje. Zatvaramo praznine između kupaonice i zida.

Kako sastaviti okvir i na njega instalirati akrilnu kadu

Ova metoda traje neko vrijeme, jer morate postupati pažljivo, pažljivo slijedeći upute. Ali takva je instalacija pouzdanija. Okviri se, u pravilu, isporučuju s kupaonicom, jer su razvijeni posebno za određenu vrstu strukture.

Glavni element cijele strukture je okvir. Svi ostali elementi fiksno su izravno na njemu. Okvir proizvođač često isporučuje u montaži (zavariva), ali to se ne događa uvijek. Ponekad ga morate sakupljati, strogo slijedeći upute.

Okrenite zdjelu i stavite okvir na nju. Sada možete sastaviti ostatak okvira. Dijelove popravljamo uzastopno, bez žurbe s jednog na drugi. Komplet ima sve što vam je potrebno za instalaciju. Skup elemenata ovisi o dizajnu koji imate na raspolaganju. Što je teže, to će više različitih dijelova biti u kompletu.

Okomito postolje je montirano s vijkom na koji je pričvršćena matica. Ukosnica se umetne u ugaoni otvor na okviru, a zatim se stavi stalak i pričvrsti. Na vrh vijka pričvrsti se dodatna matica za zaključavanje. Slično tome, montiraju se i ostali regali.

Nakon postavljanja svih regala, postavite razinu okvira. Nakon toga, vijcima pričvrstite vijke na dno posude. Prije svega, trebate zaviti okvir na mjestima ojačanih ploča na dnu, a zatim fiksirati police na uglovima kade - tamo gdje postoje ugrađene ploče.

Sad je do nogu. Tamo gdje ih treba instalirati, postoje rupe. U njih zavijujemo studence i izlažemo ih po visini, nakon čega ih pričvršćujemo maticama. Zatim navijamo noge opremljene potisnim ležajevima.

Ako komplet ima zaslon, na vanjske noge treba dodatno instalirati ploče na kojima će se zaslon držati.

Morate okrenuti kadu, zatvoriti zaslon i postaviti željene visine pomoću matica koje se nalaze na nogama. Premjestivši kadu na zid, označavamo mjesta na kojima će se postavljati pričvršćivači. Postavljamo ih na zid, nakon čega pričvršćujemo strukturu na njih.

Ponovno postavljamo ekran u kadu, označavamo mjesta ugradnje pričvršćivača na uglovima i u središnjem dijelu. Pomoću vijaka popravljamo ploču. Dalje pričvršćujemo ekran na ploče.

Tamo gdje se kadica spaja sa zidom, obrađujemo je brtvilom. Prvo ćete morati očistiti sve od prašine, a zatim uklonite masnoću. To se može učiniti s običnim alkoholom. Na zid i sa strana zalijepimo trake ljepljive vrpce (građevinske trake), a na nju već nanesemo sloj brtvila. Prstom namočenim u sapunsku vodu poravnajte silikon.

Prednosti ugradnje kade na okvir

Ugradnja akrilne kade mnogo je učinkovitija i pouzdanija u usporedbi s drugim opcijama. Svi okviri razvijaju se individualno, za određenu izvedbenu opciju, te se, dakle, cijelo opterećenje raspoređuje ravnomjerno, što eliminira mogućnost loma.

Sve što je potrebno za ugradnju okvira uključeno je u paketu, tako da nema potrebe posjećivati ​​trgovine i dodatne troškove. Ugradnja na okvir ne treba puno vremena. Tijekom rada nema potrebe za pripremom poda, kao što je slučaj s postavljanjem na podlogu od opeke.

Nema suvišne prljavštine. Okvir ne stvara pretjerani pritisak na podove. Ako postoji ukrasni zaslon koji se može kupiti zasebno, tada je cjelokupna potporna konstrukcija savršeno skrivena od znatiželjnih očiju.

Dakle, ugradnja kupelji na okvir rješava nekoliko problema odjednom: povećava sigurnost proizvoda, ubrzava vrijeme instalacije. I nameće posao čišćenja nakon završetka posla.

Pogledajte video: Kako pričvrstiti tuš kadu? (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar