Kako začepiti odvod za kupku ako nema utikača

Svi se svakodnevno tuširamo. Ali samo dugo ležanje u toploj mirisnoj vodi pomoći će vam da se oslobodite stresa, odvratite od svakodnevne rutine.

Ali opet ćete se natopiti u malo tople vode, ali ne možete pronaći čep. Što učiniti Možete otići u trgovinu i kupiti novu. A ako su trgovine već zatvorene? Ne otkažite opuštajući postupak. Potrebno je spojiti domišljatost i napraviti utikač od improviziranih materijala.

Što možete koristiti za kupku umjesto plute

Dakle, odlučili ste se okupati i pronašli ste plutu da se isuši. Za rješavanje ove dosadne situacije koristite pri ruci alate. Pa će vam možda biti korisni:

 1. Plastična vrećica. Mora biti čist. U paketu morate staviti mali komad tkanine. Imajte na umu da veličina tkanine treba tek neznatno premašiti promjer rupe za odvod. Zaklopka se mora presaviti nekoliko puta i staviti unutar polietilena. Vrećicu treba čvrsto vezati i staviti u odvod. Kad počnete crpiti vodu, improvizirani čep će se usisati i voda neće curiti.
 2. Folija. Komad folije je potrebno nekoliko puta saviti i utaknuti u njega.
 3. Čaša. Trebat će vam plastična čaša, jer se stakleni proizvod može slomiti. Čaša mora biti ugrađena u rupu, stavljajući je naopako.
 4. Pjena. Odrežite krišku točno prema veličini odvoda.
 5. Čarapa. Najbrži i najlakši način. Uzmite jednu ili više čarapa, ogušite ih i priključite na odvod. Također, mala količina pijeska može se sipati u čarapu i zamotati polietilenom.
 6. Spužva za pranje posuđa. Preklopite ga tako da se uklapa u odvod, a zatim ga zamotajte celofanom - čep je spreman.
 7. Novine, list papira. Opcija je brza, ali kratkotrajna. Trebat će vam novina ili listovi papira. Nekoliko puta ih čvrsto preklopite i stavite u otvor za vodu.

Što i kako napraviti pluta za kupku

Svojim rukama možete napraviti ne samo privremeni utikač. Da biste to učinili, ne morate kupiti posebne materijale, sve što trebate možete pronaći kod kuće ili u zemlji. Što mogu koristiti?

Možete koristiti sljedeće:

 1. Stablo. Jednostavan, ali ne baš pouzdan materijal. Bez posebne impregnacije, drvo će početi nabubriti.
 2. Silikonski. Ovo je pouzdanija opcija, jer se silikon ne boji kontakta s tekućinama.
 3. Gumena. Najprikladnija opcija - materijal je fleksibilan i ne raspada se od interakcije s vodom. Možete koristiti uobičajene čepove za boce.
 4. Shlopanets. Izvrsna opcija za izradu čepa za otvor za odvod iz stare papuče.
 5. Dječje igračke. Igračke u obliku male lopte će učiniti.

Izrada čepa za odvod:

 1. Drvo. Izmjerite promjer rupe za ispuštanje vode, a zatim dobivenu veličinu prenesite u drveni blok. Pažljivo izrežite cilindar i pospite ga brusnim papirom. U gornjem dijelu možete napraviti rupu, umetnuti lanac ili bilo koji trajni kabel u nju. Kako bi dobiveni čep mogao dugo služiti, prekrijte ga s nekoliko slojeva posebne hidrofilne impregnacije.
 2. Gumeni gag. Ne treba nam nekoliko vinskih čepova koje bismo trebali učvrstiti. Ne smije biti nikakvih praznina između utikača. Inače, proizvod će početi propuštati tekućinu.
 3. Od papuče. Dosta dugotrajna opcija, jer ćete morati pažljivo izrezati komad željenog promjera iz cipela. Nakon toga krug treba brusiti brusnim papirom.
 4. Dječja lopta. Igračka mora biti izrezana na dvije polovice, umetnuti lanac, jaku čipku. Zatim napunite proizvod silikonom.
 5. Plastična vrećica. Umjesto lopte, možete uzeti čistu vrećicu. Također bi trebalo napuniti silikonom, dajući željeni oblik. Kad se materijal potpuno osuši, izvadite ga iz vrećice.

Važno! Odaberite ugradbeni silikon koji je bezopasan za ljudsko tijelo.

Pomoću ovih jednostavnih metoda kod kuće možete napraviti utikač za odvodnu rupu. Trebate samo pronaći potrebne materijale i potrošiti neko vrijeme.

Pogledajte video: TUS KABINA (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar