Kako očistiti tuš kabinu od mrlja sapuna i kamenca

Tuš - to je prikladno! Ovo će reći bilo kojem vlasniku takve korisne stvari. Zauzima malo prostora, što je posebno važno za malu sobu. Od njega gotovo da i nema vlage, nije je potrebno čvrsto očistiti od prljavštine, poput obične kupaonice.

Ali isto tako tuširanje također zahtijeva određenu njegu, Ako bacate sanitarnu kutiju, brzo će se pretvoriti u prljavi i zanemareni objekt. I morat ćete ga dugo bolno oprati, sjećajući se svih stanovnika pakla i njihovih majki.

Značajke njege

Situaciju komplicira činjenica da se sama kabina sastoji od različitih materijala, različitih pravila obrade i čišćenja.

  • Ogradni prostor i vrata napravljeni su plastika ili stakloa.
  • sebe zalijevanje tušem izrađena od aluminij ili krom.
  • tava je napravljeno akril, keramika, lijevano željezo ili metali, prema tome, proizvodi za čišćenje morat će se pokupiti različiti.

VAŽNO! Kiseline, kiseline, alkohol, abrazivi nisu prikladni za akril. Iste tvari ne vole lijevano željezo i čelik. A tvrdi strugači uopće neće ugoditi bilo kojem materijalu.

Najbolje je koristiti posebne proizvode za svaku površinu ili koristiti univerzalne lijekove., Oni mogu biti tekućina za pranje posuđa, sapun za pranje rublja, mekane spužve i krpe, razni narodni lijekovi.

U tuš kabini najčešće ostaju mrlje od sapuna ili kamenca. Prvi se prilično lako isperu čistom vodom i krpom. A drugi je u stanju stvoriti domaćici puno problema. Ali naučit ćemo vas kako održavati tuš.

Kako spasiti tuš kabinu od mrlja od sapuna

Dakle, sapun razvoda. U načelu, ako svaki put obrišete zidove kabine od kapljica sapunice, zagađenje jednostavno neće imati šanse za preživljavanje.

Kad ne postoji takva mogućnost (ili samo lijenost - događa se!), To u budućnosti možete koristiti topla voda i krpa, Ako je trag sapuna već postao uočljiv, tada će ocat, limunska kiselina, soda, pa čak i pasta za zube pomoći domaćici.

Ocat

Potrebno je razrijediti ocat običnom vodom u omjeru 1: 2. Zatim nanesite dobivenu otopinu na zidove kabine.

SAVJET! Najbolje je koristiti bocu s raspršivačem. Pomoću nje možete brzo i učinkovito obraditi cijelu površinu.

Nakon 15 minuta, sve se to ispere vodom i obriše čistom, suhom krpom..

Uz put, sapun i sapun vapna i naslage soli otpadat će sa sapunom, metalni elementi iskrit će se novom snagom.

VAŽNO! Da biste spriječili oštećenje akrilnog dna, bolje je uliti vodu u njega.

Limun i soda

Sastav limunske kiseline vrlo je sličan octenoj esenciji. I princip njezina djelovanja je sličan.
Limun i soda uglavnom odustaju od svega. Dovoljno je staviti soda i nekoliko kapi limunovog soka na spužvu jer će započeti nasilna reakcija. Sav taj dišni sjaj nanosi se na prljavu površinu, nježno se trlja i ispere vodom.

U slučaju jakog onečišćenja, suspenzija od sode bi trebala ostaviti 15-20 minuta. Na ovaj će se način izbrisati sve: sapun, vapno, kozmetika, masti.

SAVJET! Umjesto limuna, možete koristiti limunsku kiselinu. U ovom slučaju, nastale dvije komponente praha samo su lagano izlivene vodom.

Amonijak

Pružit će učinkovitu pomoć u borbi za čistoću. Nekoliko kapi, razrijeđenih u vodi, ne samo da će pomoći u pranju zidova, već će stvoriti i mini film koji štiti od novih mrlja..

Ako vam se to ne čini dovoljno, tada možete uzeti sodu (žlicu), pomiješati je s litrom vode i dodati pola šalice amonijaka. Ostavite smjesu oko sat vremena, lagano trljajte i isperite vodom.

Super će smrditi, zato je bolje razmisliti o brzom prozračivanju unaprijed.

Vodka s vodom

Dobar lijek za mrlje od sapuna bit će votka, razrijeđena vodom u omjeru 1: 2.

Pasta za zube

Za nježno čišćenje akrila prikladna je pasta za zube ili prašak za zube. Treba ih nanijeti, lagano utrljati i temeljito isprati.

Tuš kabina je očišćena od sapuna i opet ugodi domaćici svojom blistavom čistoćom!

Kako ukloniti kamenc

Čini se da se ovaj škrapac neprimjetno, brzo nakuplja. Nakon vrlo kratkog vremena moći će pokvariti raspoloženje svih onih koji se tuširaju.

Pomoći će da se riješitevapnena skala i posebna sredstva.

Kažu da je dobra tekućina s pranjem za pranje prozora ili posuđa, ali teško je u to povjerovati.

Soda

Od narodnih lijekova savršeno pomažu soda s ocatom ili limunom, Limun je poželjniji jer će nakon njega ostati svjež miris citrusa.

Aeracija

Ako se u divljini hladnjaka pokaže soda, možete pokušati koristiti. Ova radnja se događa ovako.

  • površina obilato navlažen "kola" ili "sprite" (naše limunade ne podnose usporedbu).
  • Ostavite oko 15 minuta..
  • Isperite s puno vode., Trebat će više tekućine da uklonite sav šećer.

Trgovina Alati

Od specijalnih alata dobro rade s vapnom "Gospodin Muskul", "Seth", "Sanelit". Djeluju prilično nježno.

SAVJET! Prije kupnje bolje je provjeriti je li proizvod prikladan za sve površine vaše vodovodne opreme.

Melaminske spužve

Melaminske spužve dobro su se pokazale. Proizvođači obećavaju da će se nositi sa sapunima, kamencima, žutim, rđom, pa čak i plijesni, Da, i prikladni su za sve površine.

Generator pare

Ako ne želite umazati ruke (ili rukavice) otopinama, možete pokušati s generatorom pare. Snažan mlaz pare prilično je sposoban sigurno se nositi sa svim onečišćenjima, Ona će također moći uništiti bakterije.

VAŽNO!

Treba paziti na usmjeravanje pare na gumu i plastiku - ovi materijali su izrazito negativni na visoke temperature.

Ali općenito, svi ti problemi lako se mogu izbjeći ako se brinete o govornici. Štoviše, briga o ovom sanitarnom elementu zahtijevat će vrlo malo. Svaki put nakon tuširanja potrebno je sve zidove preliti vrućom vodom i prošetati suhom krpom., A jednom tjedno, vodoinstalateri su kupili skupi sprej ili jeftina improvizirana sredstva.

Pogledajte video: Praktična žena - Trikovi za efiksno čišćenje kupatila (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar