Kako popraviti magnetske zasun na vratima ormara

Većina proizvođača proizvodi namještaj s magnetskim, automatskim i drugim vrstama kvaka. Kada kupuju ormar, mnogi korisnici ne obraćaju pažnju na male spojne dijelove i zato se vrlo često susreću s njihovim neispravnošću.

Ako se odjednom dogodio slom nosača, onda se lako može samostalno popraviti.

Kako prilagoditi magnetski nosač na vratima ormara

Većina modernih ormara ima magnetske zasunice, koje s vremenom gube svoja svojstva. Kao rezultat toga, vrata se jednostavno prestaju čvrsto zatvoriti.

Ponekad je dovoljno prilagoditi magnetski nosač na vratima ormara, a ne potpuno ga promijeniti. To neće biti teško učiniti.

Mali magnet i metalna šipka dijelovi su koji čine zasun. Da biste vratili njegovu radnu sposobnost, prije svega trebate pomoću odvijača otpustiti dva vijka koji drže magnet, a zatim ga malo pomaknuti prema naprijed.

Zatim pričvrstite vijke istim odvijačem i provjerite rezultat. Ako sve uspije, tada ste se uspješno prilagodili prilagodbi, inače ćete morati kupiti novi komplet i instalirati ga.

Kako staviti magnetski zasun na ormar

Zatvarač na vratima namještaja mijenja se samo ako jedan od dijelova ovog dizajna nije funkcionalan: šipka se ne pomiče ili magnet ne privlači.

Pomoć! Magnetski nosači najjeftiniji su elementi.

Prije nego što počnete zamijeniti zasun, morate pripremiti: odvijač ili odvijač, novi set pričvršćivača, par vijaka, plastelin.

Važno!Duljina zupčanika treba odabrati, uzimajući u obzir debljinu vrata. Također, glava vijaka trebala bi biti malo veća od rupe u metalnoj šipki.

Postoji nekoliko opcija za instaliranje nove zasun, nudimo ovo:.

  1. Pričvrstite dio konstrukcije na fiksni dio ormara i na pokretni dio zalijepite traku od plastelina.
  2. Zatim zatvorite vrata tako da je navijeni dio utisnut na plastelin.
  3. Otpustite plastelin i na njegovo mjesto zavijte drugi dio kompleta.

Sada je sve spremno za rad.

Pogledajte video: CompTIA A+ 220-1001 Training, Episode 1, Section (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar