Kako zaraditi na preprodaji starog namještaja

Preprodaja namještaja prilično je profitabilan posao. Mnogi na ovom mjesecu zarađuju prilično pristojan iznos. Međutim, ako se redovito bavite preprodajom, morat ćete sve urediti na zakonodavnoj razini. Ali ako se odlučite samo isprobati u ovom poslu, onda, naravno, ne biste smjeli odmah ići i dogovoriti svoje aktivnosti, jer se ništa strašno neće dogoditi ako preprodate 1 zid ili kauč.

Gdje mogu kupiti stari namještaj

Prvo pitanje koje se postavlja je gdje nabaviti namještaj? Da, i jeftino, tako da možete zaraditi na njegovoj ponovnoj prodaji. A onda dođite u prodavaonice komisija za pomoć, buvnje tržnice, privatne oglase. Ali postoji još jedna rupa s kojom možete kupiti "namještaj" za ništa. Da, točno ste pročitali.

Na Internetu postoji puno oglasa pojedinaca koji će poklanjati namještaj besplatno. Često ljudi poklanjaju namještaj besplatno osobama koje se kreću i nemaju vremena za stavljanje oglasa na prodaju, samo im treba brzo odnijeti namještaj. Ali postoje i drugi slučajevi - namještaj je toliko u lošem stanju da se jednostavno daje za ništa. Naravno, u ovom slučaju trebat će vam neke male vještine kao restaurator, a ako ih imate, takav namještaj ne možete odbiti.

Koliko je potrebno uložiti novac

Pa, ovisi o tome gdje ćete ga kupiti i hoće li biti kakvih restauratorskih radova. Usput, potonji može značajno povećati prodajnu cijenu. Iako će biti potrebno uložiti dodatna sredstva, na primjer, u lakove, tkanine (ako govorimo o rastezanju kauča), svejedno, na izlazu, sva ta sredstva će se isplatiti.

Ne zaboravite da morate razmišljati o trenutku prijevoza robe nakon kupnje. Vrlo je rijetko pronaći oglas u kojem će vam se donijeti namještaj na navedenu adresu.

U početku će biti dovoljno nekoliko tisuća rubalja. Razmotrite primjer kupnje ormara, kao i njegovu daljnju prodaju sa ili bez djelomične restauracije.

Kupnja kabineta koštat će od 0 (ako se nađe besplatno) do 1000 rubalja. Također ćete trebati prenijeti robu, ova usluga koštat će u prosjeku 500 rubalja. Ako nema mjesta za pohranu i vraćanje kupljenih predmeta, tada ćete prvo trebati riješiti taj problem, jer kupljeni namještaj mora biti negdje pohranjen. Naravno, uz višestruku kupovinu, iznajmljivanje zasebne sobe za najam nema smisla.

Pretpostavimo da je ormar potrebno lakirati ili obojiti kako bi izgledao manje ili više povoljno. Ako je ormar lakiran ili obojen, tada je još uvijek potrebno dodati 300 rubalja.

Početni troškovi u rasponu od 500 - 1800 rubalja.

Upozorenje! Cijene su okvirne. Troškovi određenih vrsta usluga, ovisno o regiji Rusije, mogu značajno varirati. Ako se odlučite baviti takvom aktivnošću, morat ćete uzeti cijene koje odgovaraju posebno vašoj regiji.

Kako i gdje prodati

Možete prodati namještaj na istom mjestu gdje ste ga kupili. Naravno, ako dajete privatni oglas, onda možete brže prodati nego dati u komisijsku trgovinu. Pored toga, provizija vrši dodatni markup, odnosno cijena je postavljena više nego što je naznačila osoba koja je donirala namještaj. A ta razlika (iznos prodaje umanjen za iznos koji je naznačio vlasnik namještaja) je profit od provizije.

Ako imate neku stranicu ili čak stranice na društvenim mrežama, onda ih možete i aktivno koristiti.

Oglas možete staviti i u lokalne novine. Posluživanje oglasa u novinama u drugim regijama nema smisla, jer će biti malo odgovora.

Doigravanje

Pa, sada je najzanimljivije koliki prihod može donijeti daljnja prodaja namještaja? Sve ovisi o početnoj otkupnoj cijeni. Ako preprodajete namještaj, koji je uzeo za ništa, naravno da je profit, možemo reći, iz neba. Ako restaurirate, tada možete nekoliko puta skuplje prodati, čime ćete nadoknaditi troškove obnove i prijevoza.

Ormar se može prodati za 2500-5000 rubalja. Neto dobit će biti 700 -4500 rubalja.

Primjer se smatra preprodajom jednog kabineta, a ako kupite nekoliko, respektivno, dobit će biti znatno veća. Možete otvoriti i svoju komisijsku trgovinu, a u tom će slučaju trebati izraditi poslovni plan i uzeti u obzir moguće rizike, poreze i konkurenciju.

Također se možete uključiti u preprodaju ostalih stvari, detalja o unutrašnjosti. Zahvaljujući razvoju internetskih tehnologija, sudjelovati u takvim aktivnostima postalo je vrlo jednostavno i jednostavno.

Pogledajte video: How to Make Money Network Marketing (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar