Temperatura stvrdnjavanja dima u dimnjaku

Ljubitelji pušača znaju sve prednosti pravilno pripremljenog jela. Evo, i okus, i ukus, i dobra kora ... Da biste postigli sve to, morate znati neke značajke.

Vruće pušenje znači da će proizvod biti tretiran parom i visokim temperaturama. Pravi kuhar zna da za stvaranje doista ukusnog remek-djela trebate pratiti izvršenje tijekom pripreme svih važnih preporuka:

  • koristite samo svježe proizvode;
  • odaberite dobar recept;
  • strogo slijediti zahtjeve svake faze cjelokupnog postupka kuhanja;
  • promatrajte temperaturni režim postavljen u receptu;
  • održavati potrebnu i dovoljnu razinu vlažnosti unutar dimnjake;
  • obratite pozornost na kvalitetu korištenih sirovina;
  • izdržati pravu količinu vremena.

Ako se pridržavate ovih pravila, hrana će biti izuzetno ukusna.

Upozorenje! Za suptilanji okus koristite trupce nekih voćki, a da bi kora bila svjetlija, bolje je uzeti jelku ili hrast.

Jasno je da će za svaki proizvod biti ispravna vrijednost temperature. Ipak, treba reći koja je razlika između vrućeg pušenja.

Ovdje je glavni kriterij ugradnja 80 ° C i više. Ova će vam vrijednost omogućiti da pušite u vlastitom soku i masti svoje omiljene delicije. Osim toga, ako pokušate kuhati na nižim stupnjevima, tada će se, najvjerojatnije, sve završiti globalnim neuspjehom: bjelančevine se neće skuvati, ukusni dimljeni miris neće uspjeti, a doista se jelo može napola peći.

Majstori i amateri koji su uključeni u ovaj proces dugi niz godina jednostavno će reći: prskajte vodu na dimnjaku. Ako odmah ispari, tada je sve u redu, ako počne šištati ili pucati, onda je način rada pogrešan i vrijedi ga učiniti vrućim.

Možete, naravno, koristiti ovu metodu, ali da biste dobili točne informacije, bolje je još uvijek uzeti poseban termometar. Osim temperature unutar komore, možete saznati i broj stupnjeva samog proizvoda. Da biste to učinili, postoje posebni termometri s vrstom utikača ili pinova, koji se mogu jednostavno umetnuti izravno u proizvod.

U stvari, moderni uređaji pružaju dodatnu funkciju zvučne obavijesti o postizanju željenog stanja. S njima se ne možete brinuti koliko je kamera vruća.

Svaka skupina dimljenih proizvoda - njihov stupanj obrade! Nudimo razmotriti najpopularnija jela.

Meso (svinjetina, govedina)

Ovisno o veličini komada i njegovom sadržaju masti, određuje se vrijeme i temperatura njegove pripreme. U prosjeku se sirovo meso puši oko tri sata na 80-100 ° C. Ako je prije toga, na primjer, zavaren, tada je moguće ugraditi samo 45-60 ° C.

Takav proizvod može se čuvati od jednog do tri tjedna.

Riba

Uvijek je potrebno imati na umu da je riba pokvarljiv proizvod. Stoga ga trebate brzo pušiti i čuvati ne više od tri dana u hladnjaku. Postupak se izvodi na 60-140 ° C od pola sata do dva ili tri sata. Vrijeme ovisi o volumenu: veliki bakalar dostići će spremnost dva sata pri visokoj temperaturi, paprika može biti spremna za sat vremena, a papra će trajati manje od 30 minuta.

Ptica (piletina, divljač)

Čitava ptica kuha sporije od pojedinih dijelova (bedra, noge itd.). Oni se, usput, mogu obaviti u samo 30-40 minuta. Ako je ptica prethodno kisela, tada će sat i pol na 80-130 ° C biti dovoljno, ako ne, onda - 2-3 sata.

Upozorenje! Prvo, bolje je postaviti 100 ° C i držati ga neko vrijeme tako da se formira ukusna zlatna korica.

Kobasica

Proces koji troši najviše vremena i traje. Za izradu domaće kobasice trebat će dva dana u dimnoj komori i još tri tjedna vani. Ovisno o punjenju, određuje se temperatura temperature koja može varirati od 50 ° C do 120 ° C.

Sada ste upoznati sa svim sitnicama pravilnog vrućeg pušenja.

Pogledajte video: pušnica za dimljenje mesa smoker (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar