Zašto tablet ne vidi SIM karticu

U većini modela tableta proizvođači imaju ugrađene utore za SIM kartice. Zašto? To je učinjeno kako bi se s ovog uređaja moglo pristupiti internetu ne samo putem Wi-Fi veze, nego i putem mobilne mreže, na primjer, Tele 2.

Korisnici se često nakon kupnje gadgeta suočavaju s problemom: tablet ne vidi SIM karticu i možda postoji nekoliko razloga za to. Razmotrimo detaljno svaki od njih u ovom članku.

Greška hardvera

Tablet možda neće vidjeti SIM karticu iz nekoliko razloga, ali prvo ćemo razmotriti jedan od najvažnijih - neispravnost samog uređaja. Budući da je SIM-čitač krhki uređaj, bezbrižnim korištenjem (česta promjena SIM kartica, pokušaji umetanja SIM kartice na drugu stranu) može se vrlo lako oštetiti.

Nakon nepažljivih pokušaja da umetnete SIM karticu u tabletni uređaj, konektor, kontakti ili kabel koji je priključak utora na matičnu ploču mogu se oštetiti.

Upozorenje! Ako se dogodi ova vrsta kvara, postoji samo jedan izlaz - obratite se stručnjacima u servisnom centru, jer popravci sami mogu dovesti do potpunog kvara uređaja.

Neispravnost tableta može se dogoditi i zbog proizvođača. Ako ste kupili gadget kineskih proizvođača proračunske klase, a odmah nakon kupnje vaš tablet ne može otkriti SIM karticu, u tom slučaju uređaj trebate vratiti u trgovinu i zatražiti zamjenu. Ako ne postoji jamstvo za neispravan uređaj, tada je bolje posjetiti servisni centar.

Važno je! Poznate tvrtke za proizvodnju naprava ne dopuštaju tvornički brak.

Oštećenja na hardverskom tipu također uključuju kvar GSM komunikacijskog modula. Ovaj čip odgovoran je za komunikaciju: pozive i poruke. Kvar se ne preporučuje ispraviti sami, oštećeni uređaj trebate odvesti u servisni centar, gdje će stručnjaci provjeriti vezu antene i dijagnosticirati napajanje.

Prije nego što se obratite servisnom centru, morate provjeriti je li vaš gadget stvarno neispravan. Da biste to učinili, u potpunosti napunite bateriju tableta, ponovno je pokrenite i učinite potpuno resetirano na tvorničke postavke.

Upozorenje! U većini slučajeva nedostaci ove vrste nalaze se u jeftinim tabletima ili sumnjivoj kvaliteti izrade.

Problemi sa softverom

Problemi s softverom za tablete često uzrokuju nedostatak mobilnog interneta:

  1. U većini slučajeva mobilna mreža nestaje na uređaju odmah nakon instaliranja nove aplikacije. Da biste riješili taj problem, jednostavno morate ukloniti ovaj program s uređaja.
  2. Vrlo često, zbog nemara pretplatnika, mobilni Internet može nestati ako je aktiviran način rada "U avionu" ili "Autonomno". Da biste riješili problem, provjerite postavke gadgeta i onemogućite ove značajke.
  3. Također, u nedostatku mobilne mreže, može biti kriva povezana Wi-Fi mreža koja prekida signal mobilnog operatera.
  4. Ako firmver sustava ne uspije, mobilna mreža može prestati s radom. Da biste riješili taj problem, trebali biste ponovo usmjeriti svoj gadget.

Važno je! Ako odlučite resetirati sve postavke tableta na tvorničke postavke, preporučuje se sigurnosno kopiranje svih potrebnih datoteka.

Među uređajima kineske proizvodnje većina ih vidi SIM karticu, ali ne povezuje se s mobilnim internetom. Najvjerojatnije, razlog leži u postavkama mobilnih mreža, čiji su parametri postavljeni za ostale operatore. Da biste otklonili ovaj problem, morate promijeniti ime mobilnog operatera koji vam pruža usluge i ručno unijeti njegove parametre.

Problemi sa SIM karticom

Ako vaš tablet ne može otkriti umetnutu SIM karticu, razlog se možda krije u njoj, jer većina novih modela ovih uređaja zahtijeva određenu veličinu kartica. Zbog toga ih mnogi korisnici moraju rezati. I vrlo često pretplatnici pokušavaju običnim škarama rezati SIM karticu. Nisu svjesni da mogu pokvariti ne samo samu SIM karticu, već i oštetiti jastučić SIM čitača. Za taj postupak postoje specijalizirane trgovine u kojima se ova usluga pruža potpuno besplatno.

Također u ovom slučaju trebate provjeriti kontaktnu pločicu koja bi trebala biti netaknuta i bez ogrebotina. Prisutnost i manjih ogrebotina može dovesti do činjenice da tablet neće moći identificirati SIM karticu.

Zaključno želim napomenuti da se bilo koji od razloga problema s karticom u tabletu može potpuno ukloniti, neovisno i uz pomoć stručnjaka. Glavna stvar je utvrditi pravi uzrok kvara i ne baviti se amaterskim aktivnostima ako ga niste u mogućnosti ispraviti sami.

Važno je! Pri kupnji gadgeta savjetujemo da obratite pozornost na proizvođača i kvalitetu izrade, kao i da bolje kupite originalni tablet, a ne lažni.

Pogledajte video: Android podešavanje - Usluga nedostupna - Izabrana mreža nedostupna (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar