Laminiranje papira kod kuće bez laminatora

U svakodnevnom životu ljudi često moraju koristiti razne dokumente. Nažalost, nisu svi izrađeni od debelog i visokokvalitetnog papira, imaju kućište ili poklopac koji sprečava njihovo oštećenje. U tim slučajevima laminacija dolazi u pomoć. To je brtvljenje listova papira, što svakodnevno nošenje takvih dokumenata čini sigurnijim, To lišava njihova vlasnika zabrinutosti zbog sigurnosti i izgleda potrebnih papira. Međutim, događa se da nešto hitno trebate laminirati, a za to nema posebne opreme. Ovo nije zastrašujuće! Zaštitna ljuska može biti izrađena i bez laminatora.

Dalje ćemo razmotriti nekoliko jednostavnih metoda koje vam omogućuju laminat improviziranim sredstvima.

Materijali za laminiranje

Prije nego što nastavite s postupkom laminiranja kod kuće, razmislite o potrebnim materijalima koje je potrebno skladištiti prije rada.

POMOĆ! Materijali se biraju ovisno o načinu laminiranja koji će biti odabran.

Datoteka

Jedan od najlakših načina je laminiranje pomoću obične datoteke za pribor, Ova metoda je najviše proračunska, zahtijeva samo prisustvo željeza, lista papira i, zapravo, dosjea.

Laminacijski film

Za laminator možete koristiti poseban film. Obično se prodaje u pakiranjima od 100 komada, nije skupo i može se naći na policama gotovo bilo koje trgovine hardverima ili uredima.

POMOĆ! Filmovi se razlikuju u debljini koja se mjeri u mikronima. Raspon izbora filmova prilično je velik: od 77 do 200 mikrona, gdje je 75 najtanji, a 200 najgušći film.

Teško je reći koji film odabrati. Mnogi vole one koji su "tanji". Pogledajte one papire koji su već pokriveni takvom zaštitom. To će vam pomoći da shvatite koji sloj želite dobiti.

Sam film svojevrsni je "džep", čije se stranice mogu povezati okomito ili vodoravno. Iznutra postoji tanki sloj ljepila, kada se zagrijava, lijepi film na papir.

Dodatni materijali

  • Za fiksiranje zaštitnog sloja potrebno je željezo.
  • Bez toga neće biti moguće škare i vladari.

Kako minirati kućni tekst bez laminatora

Unatoč obilju tipova provođenja ovog postupka kod kuće, svi se izvode prema približno istim uputama, gdje se mogu zamijeniti samo izvorni materijali.

  • Uzima se kućno željezo koje se mora dovesti do njegove prosječne temperature.

VAŽNO! Pri grijanju treba biti vrlo oprezan, jer u slučaju pregrijavanja postoji opasnost da se pokvari i film i sam dokument.

  • Željeni dokument nalazi se između dijelova džepa za film.
  • Iz ugla gdje se spajaju polovice cijela se površina nježno glača, trljajući mjehuriće koji se pojavljuju.
  • U procesu "lijepljenja", pod utjecajem temperature, ako je film potamnjen, tada bi trebao steći prozirnost i postati tvrd na dodir.
  • Ako glačalo ne zagrijavate previše, onda se u procesu ne lijepi za plastiku. Kako bi se spriječilo oštećenje materijala preporuča se koristiti list papira kao podlogu.
  • Ako u procesu laminiranja nastaje mjehurić sa zrakom, možete ga pokušati otjerati običnom suhom krpom.

Pogledajte video: A4-Aparat za plastificiranje (Studeni 2019).

Loading...

Ostavite Komentar