Glazbeni centar se ne uključuje

Zbog korištenja malih i krhkih dijelova u svom dizajnu, moderni kućanski aparati ponekad su previše "osjetljivi" u upotrebi i često se pokidaju. Glazbeni centri u tom pogledu daleko su od iznimke. No, za popravak MC-a ponekad nije potrebno nositi ga na servis - ponekad možete ispraviti kvar sami. Ovaj članak govori o tome što učiniti ako se glazbeni centar ne uključi.

Razlozi zbog kojih se glazbeni centar možda ne uključuje

Prije nego što uzmete odvijač i lemljenje, trebali biste razumjeti zašto uređaj može prestati raditi. Među najčešćim, većina stručnjaka uslužnih centara razlikuje sljedeće:

  1. Mehanička oštećenja "punjenja" MC-a uslijed pada, udara, tresenja i drugih vanjskih utjecaja.
  2. Razvoj izvora detalja.
  3. Korištenje medija loše kvalitete.
  4. Oštećenja na pločici ili napajanju nakon naglog pada napona u mreži.
  5. Medijski virusi.

VAŽNO!Drugi čest uzrok kvarova, stručnjaci nazivaju pokušaje samostalnog rastavljanja uređaja kako bi ga očistili od prašine. Da bi MC dugo služio, njegovo je čišćenje potrebno povjeriti samo profesionalcima s iskustvom u radu sa sličnom opremom.

Što učiniti ako se glazbeni centar ne uključi

Da bismo razumjeli što je točno uzrokovalo kvar MC-a, potrebno je pažljivo pregledati kućište i žice uređaja na mehanička oštećenja. Prisutnost napona u žicama koje vode do zvučnika može se lako provjeriti odvijačem pomoću testera. Također, da biste lokalizirali kvar, na bazu možete spojiti radni stupac s bilo koje druge opreme. Ako se zvuk ne reproducira, razlog je definitivno u samom uređaju.

Ako nisu otkrivena vanjska oštećenja, a zvučnici ispravno rade s drugim uređajem, vrijedi rastaviti kućište uređaja. Da biste to učinili, trebate koristiti odvijač Phillips da odvrnite sve pričvrsne vijke kućišta, a zatim uklonite njegovu stražnju ploču. Ovo će pomoći da se dođe do središnjeg odbora MC-a i pregleda.

Ako tijekom analize postoji oštar miris gorenja iz napajanja uređaja, tada je najvjerojatnije osigurač izgorio. Da ne biste morali mijenjati cijelo napajanje, vrijedno je pogledati vrijednost neispravnog osigurača u uputama za uporabu ili na samom uređaju i zamijeniti ga prikladnim. Ako se nazivna vrijednost zamijenjenog dijela ne podudara s vrijednošću koju je zadao proizvođač, tada jedan od kanala može kasnije propasti.

UVOZ ANT!Ako korisnik nema nikakvih vještina radijske elektronike, ne preporučuju se sve manipulacije koje uključuju rad s lemilicom, zamjena elektroničkih pločica i malih dijelova jer to samo može pogoršati kvar.

Prilikom pregleda glavne ploče vrijedi ispitati ulazni priključak. U prisutnosti odlaznih kontakata i oštećenih lemljenja, lemite lem za vraćanje kontakta žice. Stručnjaci za takve svrhe najčešće koriste lemilice s niskim talištem kako ne bi oštetili male dijelove ploče.

Također treba obratiti posebnu pozornost na kondenzatore: ako su stranice i vrh malo natečeni, tada ih se mora zamijeniti. Nije nužno da će uzrok kvara biti jedan natečeni kondenzator, međutim, ako ga ne zamijenite na vrijeme, MC će uskoro možda trebati ponovo popraviti, i to puno ozbiljnije.

Ako se uređaj uključuje, ali reproducira audio datoteke sa značajnim smetnjama, razlog može biti neispravnost čipa pojačala. Da biste to sigurno saznali, uređaj treba pokrenuti i reproducirati zvuk u svakom mogućem načinu. Ako se iste smetnje događaju i u radiju i u MP3 reprodukciji - čip pojačala mora se zamijeniti.

Nakon obavljanja svih operacija popravka, uređaj se mora ponovno sastaviti obrnutim redoslijedom i pokrenuti radi provjere operabilnosti.

Često se dogodi da se sam MC uključi i funkcionira, međutim, jedan od zvučnika ne reproducira zvuk. Razlog za to su najčešće kvarovi zvučnika zvučnika, a to mogu uzrokovati:

  • stvaranje kondenzacije na membrani;
  • lomljenje žice na difuzoru;
  • krhotine zarobljene između zavojnice i magneta;
  • demagnetizacija;
  • fizičko oštećenje membrane.

Da biste uklonili kondenzaciju, možete pokušati zagrijati membranu sa žarnom lampom. Ako je membrana oštećena, tada se njezine performanse ne mogu vratiti i mora se zamijeniti.

Kao što znate, kvar je lakše spriječiti nego ispraviti njegove posljedice. Da bi MC dugo služio, potrebno ga je očistiti od prašine i povremeno podmazati potrebne dijelove, kao i držati dalje od grijaćih uređaja i spriječiti da strani predmeti i tekućine uđu u ladicu diska.

Pogledajte video: SETH PIRITH (Studeni 2019).

Loading...

Ostavite Komentar