Svjetiljka za podnu lampu s navojem: majstorska klasa

Stvaranje ugodne atmosfere u kući fascinantna je zagonetka za svaku domaćicu. Ispunjavanje elemenata ukrasa kuće vašeg doma uzrokuje uzbuđenje i dubok osjećaj zadovoljstva prilikom dokazivanja rezultata gostima. Stvari koje rade sami nose posebnu energiju i odražavaju brigu i toplinu vlasnika kuće. Jedna od takvih posebnih stavki ručnog uređenja može biti sjenilo za podnu svjetiljku od niti.

Materijali i alati

Stvaranje sjenila od niti ne zahtijeva poseban materijal ili privremena ulaganja. Da biste stvorili malo remek-djelo, trebate nekoliko jednostavnih i razumljivih komponenti:

 1. Balon. Nakon namotavanja niti, kuglica će biti poslana na sušenje do dva dana, tako da je bolje testirati kvalitetu lateksa unaprijed.
 2. Tema. Najbolji u sastavu bit će posteljina ili vuna, boja će pomoći u određivanju sheme boja unutrašnjosti sobe.
 3. PVA ljepilo. Bolje je brinuti se o količini ljepila unaprijed, više boca može ići u jednu kuglu.
 4. Šećer i uložak.
 5. Vazelin, bilo koja masna ili silikonska krema.
 6. Škare i široka četka.

Važno! Prilikom izrade podne svjetiljke vlastitim rukama ne zanemarite sigurnost. Niti su zapaljivi materijal, tako da bi žarulja za takvu podnu svjetiljku trebala osigurati LED, i odabrati keramički uložak.

Sami svjetiljka s navojem: korak po korak

 1. Napuhati balon. Veličinu budućeg senzora poželjno je odrediti prije početka rada i usredotočiti se na promjer pri odabiru kuglice.
 2. Kuglu podmažite masnom kremom ili vazelinom. To se radi tako da se, kada se osuše, niti ne lijepe na kuglu.
 3. Najsnažnija faza - namatamo nit na loptu. Na gornjoj točki lopte potrebno je ostaviti krug ispod uloška, ​​za koji je označavanje prethodno postavljeno na kuglici s oznakom. Možete namotati niti slučajnim redoslijedom, bez previše brige o slijedu - u posljednjim minutama rada s nitima možete popraviti sve manje nedostatke.
 4. Nitke popravljamo PVA ljepilom. Podmažite nit širokom četkom. Nakon sušenja nema tragova ljepila. Da biste poboljšali prianjanje niti s loptom, može se malo "raznijeti".
 5. Poslani smo na sušenje. Dug konac je vezan za "rep" kuglice, s kojim se lopta može objesiti na liniji odjeće. Potpuno vrijeme sušenja proizvoda ovisi o vlažnosti i temperaturi u kući.
 6. Progutali smo loptu i provukli je kroz otvor ispod uloška.
 7. Za dodatni sjaj, kuglica se može lakirati i ostaviti da se osuši.
 8. Umetamo žarulju i uložak.

Važno! Što su niti niže postavljene jedna na drugu, manje će ga svjetlost propustiti.

Od niti i balona možete napraviti jednu sjenu za podnu lampu, napraviti sastav od nekoliko balona i dati im oblik četkice od grožđa ili organizirati božićni vijenac minijaturnih kuglica. Ako željeni oblik budućeg senki nije kuglica, tada možete unaprijed pripremiti okvir od žica, kartona ili plastičnih boca, a umjesto niti koristiti salvete.

Svaka kreativnost i ručni rad donosi puno zadovoljstva od rezultata i procesa aktivnosti, potiče nas da živimo lijepo i nadahnjujuće, daje sklad i vedro raspoloženje u kući.

Pogledajte video: Praktična žena - Skidanje rđe sa predmeta (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar