Da li je moguće puniti PS4 džojstik iz utičnice

Postoje slučajevi kad nema drugih izvora napajanja za punjenje džojstika osim utičnice. I mnogi vjeruju da punjenje uređaja na ovaj način može biti opasno. Da vidimo može li se to učiniti?

Je li opasno puniti drsku palicu ps4 iz utičnice

Ovdje odgovor ovisi o dva faktora:

  1. Kvaliteta same utičnice. Ako kad konzole za igranje povežete s konzole, ona proizvodi zvukove ili ima vanjskih oštećenja, zabranjeno je spajati bilo koje uređaje (uključujući gamepad).
  2. Odabir pravog kabela i punjača. Trebate pronaći kabel koji bi se mogao spojiti na gamepad s jedne strane i na punjač na drugoj. USB kabel dobro podnosi ovu funkciju. Mogao se pokazati kao kvalitetan proizvod, a ima i mnogo pozitivnih kritika. Vrlo često se takav kabel koristi za spajanje na konzolu (prvo ga odaberemo). Naravno, trebate odabrati punjenje s USB priključkom. Takve proizvode možete pronaći u prodavaonicama telefona (često se koriste za pametne telefone). Drugi važan čimbenik je odsutnost vanjskih oštećenja.

Važno! Za punjenje džojstika mogu se koristiti i konzola i računalo. Ove metode smatraju se pouzdanijim i učinkovitijim. Ne zahtijeva poseban kabel i uređaj, kad se spoje na računalo, joystick se puni neovisno.

Kako napuniti upravljačku palicu iz zidne utičnice

Da spojite regulator na utičnicu, napravite sljedeće:

  1. Kupite napajanje i USB kabel. Možda su već uključeni u pametni telefon.
  2. Sada morate uzeti kabel i spojiti ga na gamepad s jedne strane.
  3. S druge strane kabel spaja na napajanje.
  4. Umetnite utikač u utičnicu.
  5. Ako indikator na regulatoru svijetli žuto, tada je započelo punjenje. Sada samo trebate pričekati. Obično to traje nekoliko sati.
  6. Čim se napuni džojstik, izvadimo dovod napajanja iz utičnice.

Postoji još jedan važan detalj - pokazatelj izlazne struje uređaja. Označeno je na vilici. Postoji određena brzina trenutne upotrebe za određeni uređaj. A ako prijeđete ovu normu, postoji rizik da će se gamepad oštetiti.

Važno! Znanstvenici su otkrili da maksimalno odstupanje ne može biti veće od 0,3 A. No, ipak, ne biste trebali riskirati, jer postoji mnogo slučajeva u kojima je džojstik izgorio s minimalnim odstupanjem. Odaberite uređaj i kabel posebno za džojstik, po mogućnosti u istoj trgovini gdje je kupljen gamepad.

Kako shvatiti da se džojstik puni

Da biste utvrdili da se uređaj puni vrlo je jednostavno - samo morate pažljivo nadzirati indikator. Ako je svjetlo žuto, punjenje je uspješno, ali još nije završilo. Čim se punjenje dovrši, indikator će se isključiti. Uređaj možete isključiti. Indikator se nalazi na gornjoj ploči uređaja (pored ulaza za povezivanje). U većini slučajeva izgleda kao dugačka traka (velike je veličine, sigurno ćete je vidjeti).

Punjenje gamepada iz utičnice je vrlo jednostavno. Najvažnije je odabrati pravi uređaj, jer pogrešan izbor može oštetiti upravljačku ručicu.

Pogledajte video: KAKO PODESITI PS4 ZA ONLINE GAMING? - PS Network - PS Plus - TUTORIJAL (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar