Spajanje zvučne trake na TV

S vremenom, proizvođači pružaju korisnicima sve više i više različitih mogućnosti. Dakle, od sada možete zvučnu traku spojiti na TV. Međutim, potrebno je znati određene značajke u procesu. Stoga u ovom članku razmatramo najčešće opcije, kao i učimo vrste kablova koji se mogu koristiti u postupku.

Osnovne veze na TV sa zvučnom trakom

Gledajući ploču s priključcima, možete vidjeti optičke, koaksijalne analogne ulaze. Najprikladnija opcija povezivanja je digitalna metoda. Naravno, ako vaš TV nije u mogućnosti primijeniti takvu metodu, tada se možete opremiti analognom vezom.

S obje mogućnosti možete odabrati postupak po želji. U budućnosti vrijedi provesti malu provjeru. Da biste to učinili, poželjno je uputiti se na parametre i onemogućiti ugrađenu akustiku. Na taj način možete osigurati da televizor može slati signal na uređaj u blizini.

Kakav kabel za spajanje zvučne trake na TV

Položaj samih rupa može se izravno razlikovati ovisno o modelu uređaja. Unatoč tome, postoji nekoliko opcija za provedbu prava na priključenje na posao. Ako želite koristiti HDMI priključak u praksi, preporučuje se pridržavati se sljedećeg slijeda radnji:

  1. Prije toga ima smisla provjeriti postoji li podrška za reverzni audio kanal i samog televizora i zvučne trake. Ta potreba proizlazi iz činjenice da će se, kad se signal reproducira, kao rezultat ispostaviti zvuk.
  2. Tada biste trebali shvatiti da vrste unosa mogu biti nekoliko. Slijedom toga, dovoljno je samo spojiti izvore na zvučnu ploču, to jest jedan kraj žice spojiti na odgovarajući priključak, a drugi na TV.
  3. Zatim aktivirajte funkciju u izborniku za izgradnju.

POMOĆ! Najbolje je konzultirati se sa stručnjakom, jer se u različitim proizvođačima postavke mogu razlikovati.

Istovremeno će zvučna traka izravno prenijeti nepromijenjeni prikaz video signala. Što se tiče emitiranja zvuka, dogodit će se automatska obrada. Međutim, u nedostatku mogućnosti provedbe gore spomenute metode, bit će potrebno zanemariti upotrebu optičkog ulaza. Ali u tom je aspektu važno uzeti u obzir neke specifičnosti:

  1. Vaša jedinica može biti opremljena i koaksijalnim priključkom i Toslinkom. Iako su obje dizajnirane u istu svrhu.
  2. Svi izvori signala snimaju se izravno na TV, nakon čega se zvuk prenosi preko odgovarajućeg ulaza u zvučnu traku.

UPOZORENJE! Važno je uzeti u obzir činjenicu da ovaj alat nije sposoban održati visoku kvalitetu. Ova kategorija uključuje Dolby TrueHD i DTS-HD.

Druga je mogućnost port-Ethernet. Zvučni paneli koji su opremljeni njima mogu se pridružiti kućnoj mreži. A najčešće imaju ugrađeni wi-fi. To znači da neće biti potrebno koristiti različite žice, što podrazumijeva pružanje praktičnosti.

Korisni savjeti

Pored toga, neki aspekti trebaju se uzeti u obzir pri odabiru interakcije dviju struktura:

  • Kod upravljanja analognim priključkom preporučuje se preferirati RCA tip. Ovo, naravno, nije najbolji način, no korisniku će pružiti stereo zvuk.
  • Neki subwooferi imaju svoj izlaz. Slijedom toga, moguće je fizički uspostaviti vezu, međutim, neke se komplikacije mogu pojaviti u procesu. To je zato što se najčešće koriste za održavanje niskih frekvencija.

Pogledajte video: Postavljanje LED trake iza televizora (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar