Kako spojiti bluetooth slušalice na xbox one

Ne tako davno, mogli ste igrati cool igre s prefiksom samo u ustanovama posebno dizajniranim za to, ali vremena su se promijenila i sada takav uređaj lako možete kupiti kod kuće. Ovo je sjajan dar djetetu i zabava za sebe, te način da dosadne goste čekate rođaka. Ali za potpuno uranjanje u igru ​​potrebne su slušalice. Uglavnom su to bežični modeli koji postupak čine još ugodnijim. Kako ih spojiti na Xbox One? O svemu tome ćete saznati u ovom članku.

Kako spojiti bežične slušalice na Xbox One putem 3,5 mm priključnice

Sve bežične uređaje, bilo da su to slušalice, mikrofoni ili nešto treće, povežite se s uređajima poput računala ili televizora pomoću bluetooth-a. To je najlakši i najbrži način povezivanja, koji uopće ne zahtijeva žice, i zato se koristi tako aktivno.

No vlasnici konzole Xbox One mogu naići na problem - konzola nema funkciju bluetooth. Kako onda spojiti bežične slušalice? Nemojte paničariti. Nekoliko je načina koji će vam omogućiti uživanje u igrama s potpunim uranjanjem, bez da ometate nikoga oko stalnog vrištanja likova ili opsesivne glazbe.

Prva opcija je spajanje putem običnog konektora. Da biste to učinili, pronađite mali okrugli konektor na dnu konzole i umetnite slušalice u njega. Ali imajte na umu da nije svaka konzola ovaj priključak. Ako je dostupan, neće biti problema s vezom.

Kako spojiti bluetooth slušalice s Xbox One putem adaptera za Xbox One stereo slušalice

Ova metoda je pogodna za apsolutno bilo koji gamepad. Trebate spojiti poseban adapter kroz pravokutni ulaz na konzoli. I sam kompatibilni ulaz, koji je već spomenut, već je spojen na adapter.

VAŽNO. Adapteri drugih proizvođača mogu se malo razlikovati, ali princip njihovog rada je isti, pa ih možete sigurno koristiti za povezivanje bežičnih slušalica.

Razmotrimo detaljnije dvije postojeće vrste priključaka: RCA kabel i optički S / PDIF audio kabel. RCA kabel se uključuje u okruglu utičnicu. Za konzolu može biti jedna ili dvije različite. U potonjem slučaju, zapamtite da je zelena utičnica odgovorna za reprodukciju zvuka, a crvena za prijenos glasa, odnosno da mikrofon ispravno radi ako je prisutan u slušalicama.

Druga verzija kabela umetnuta je u pravokutnu utičnicu. Nikad nema poteškoća s njegovom vezom - samo morate umetnuti utikač i prilagoditi zvuk.

Standardi za audio ulaz

3,5 mm priključnice se međusobno razlikuju. To je važno za razumijevanje, jer kad koristite slušalice jednog standarda sa sustavom drugog, ne možete dobiti samo kvalitetan zvuk, već i pokvariti bilo koji uređaj.

Unosi se dijele na:

  • CTIA.
  • OMTP.

Oni se međusobno razlikuju po smještaju dijelova koji su odgovorni za određene funkcije. To se lako može razumjeti ako znate gdje se to nalazi. Za dobar primjer na slici to je odmah jasno.

Na primjer, prema standardu CTIA na utikaču, različiti dijelovi su raspoređeni sljedećim redoslijedom: mikrofon, zemlja, desni zvučni kanal, lijevi zvučni kanal. Ali u OMTP-u je redoslijed potpuno drugačiji: uzemljenje, mikrofon, desni zvučni kanal, lijevi zvučni kanal.

Očito je da mogu raditi samo sa sustavima dizajniranim posebno za takve standarde. Imajte to na umu prilikom odabira i spajanja slušalica na bilo koji uređaj.

Sada znate kako na Xbox One možete spojiti bežične bluetooth slušalice na dva različita načina, kao i standarde za audio ulaze koji značajno utječu na kvalitetu zvuka. S ovim znanjem dodatak možete lako priključiti na konzolu i početi ga koristiti pokretanjem bilo koje postojeće igre. Provjerite kvalitetu zvuka i jačinu zvuka i promijenite odgovarajuće postavke ako nešto ne radi kako bi trebalo. Nakon toga možete početi uživati ​​u procesu bez ometanja drugih.

Pogledajte video: Kako prebaciti zvuk na slusalice na PS4??? (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar