Kakav tepih da stane u mačju kuću

Mačka bi trebala imati svoj mali teritorij u stanu. Možete napraviti kuću vlastitim rukama i prekriti je tepihom. Životinja će se voljno odmarati u tako malom stanu. Kupnja proizvoda je jednostavna u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Ali možete sami izraditi zanimljivu i originalnu verziju koja će se svidjeti vašem ljubimcu.

Što je potrebno za izradu kuće za mačke

Trebate odabrati dizajn koji se temelji na navikama kućnog ljubimca. Mnoge mačke vole kuće s tepihom s dva ulaza, tako da možete koristiti cijevi za stvaranje strukture. Neke životinje odabiru prebivalište na podu, dok druge više vole skloništa na visini.

Možete sami stvoriti cijeli kompleks za vašeg ljubimca. Uključuje takve komponente:

 • kuća;
 • nekoliko mjesta na različitim visinama;
 • plastične ili kartonske cijevi;
 • grebanje;
 • viseća;
 • vodoravne i nagnute ploče.

Takve konstrukcije izrađene su od iverice, MDF-a, šperploče. Tepih se često koristi za tapeciranje. Što je kuća veća, to bolje. Mačke se vole penjati visoko i promatrati što se događa ispod.

VAŽNO! Struktura ne bi trebala emitirati oštar miris kako ne bi uplašila životinju.

Za opremanje mačjeg područja pogodno je deblo drveća. Da biste to učinili, mora se temeljito očistiti od kore, ako se drobi. Na granama postavljaju kuće, košare, ležaljke napravljene od tepiha. Životinja će se rado popeti gore da istraži područje.

Kakav tepih da stane u kuću za kućnog ljubimca

Svi elementi kompleksa trebaju biti tapecirani mekom umjetnom tkaninom. Možete koristiti pliš, tepih. Ovi su materijali prikladni i za izradu takvih proizvoda:

 • posteljina;
 • jastuci.

Materijal se ne smije elektrificirati. Tepih se kupuje kratkom hrpom. Možete odabrati boju koja će se kombinirati s unutrašnjošću. Ovaj materijal je dovoljno čvrst. Krzneni kućni ljubimac upotrijebit će ga kao mjesto za ogrebotine. Čak i nakon nekoliko godina, proizvod će zadržati atraktivan izgled. Nakon pojave kompleksa u stanu, mačka više neće oštriti kandže na sofi, suzati pozadinu. Imat će svoj teritorij, na kojem će provesti puno vremena. Kompleks tapeciran tepihom postat će pravi ukras sobe, sigurno će se svidjeti krznenom prijatelju.

Postupak izrade kuće za mačku

Ako u stanu živi živahni i veseli kućni ljubimac, onda je bolje kupiti ili napraviti mali kompleks. Postoji nekoliko platformi u dizajnu. Mačke radije sjede na kauču i gledaju što se događa okolo. Za proizvodnju mačjeg kompleksa morate kupiti sljedeće materijale:

 • šperploča namještaja;
 • tepih;
 • konop.

Za pričvršćivanje dijelova kupite kutove različitih veličina. Prije svega, morate nacrtati dijagram, izračunati koliko će vam materijala trebati. Tada možete krenuti na posao. Za postizanje stabilnosti konstrukcije ugrađuju se stupovi od plastičnih cijevi. Pričvršćeni su na podlogu od šperploče. Duga cijev je postavljena blizu zida. Izrađuje se platforma na pravoj razini. Pričvršćuje se pomoću kutova.

Kuća je napravljena od šperploče, u koju su predviđene rupe za ulazak. Svi detalji moraju biti tapecirani tepihom. Stupovi su omotani konopom, što rezultira izvrsnim kandžama.

Nanošenje tepiha

Brižni vlasnici nastoje stvoriti povoljne životne uvjete za kućnog ljubimca. Trebate razmišljati o pravom izboru kuće. Malom mačiću će se svidjeti otvorena verzija, u kojoj ne samo da možete spavati, već i frolirati. Starija životinja više voli zatvorenu kuću u kojoj se može opustiti.

Zašto se tepih često koristi za takve proizvode? Ovaj materijal je u stanju izdržati oštre kandže životinje. Jednostavno se čisti, za to su prikladni obični deterdženti.

VAŽNO! Ako mačka ne uđe u novi kompleks, tamo postave njenu najdražu igračku. Možete koristiti suhu košnicu. Mirisna biljka privući će pahuljastog kućnog ljubimca, izazvati ugodne emocije.

Mačka će biti oduševljena izgledom osamljenog mjesta na kojem se možete sakriti. Mačji kompleks možete nadopuniti jastucima različitih boja s tepiha. Od ovog materijala je također lako napraviti viseću mrežu za pahuljastog kućnog ljubimca.

Ako pažljivo pogledate navike životinje, možete odabrati najbolju opciju kompleksa za njega. Trebali biste stvoriti ugodan kut za mačku prikladne veličine. Moderne kuće su raznolike, možete doći s bilo kojim dizajnom.

Pogledajte video: JFK Assassination Conspiracy Theories: John F. Kennedy Facts, Photos, Timeline, Books, Articles (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar