Učinite DIY mikrofon

Prilikom pokušaja snimanja glasa na jeftinom mikrofonu mnogi se suočavaju s problemom da je govor previše tih, a uz njega se bilježi i neobična buka, koja ga uopće utapa.

Da biste se riješili ovog problema, ima smisla upotrijebiti preliminarni krug pojačala koji će pojačati dolazni signal iz mikrofona i poslati ga terminalnom uređaju (u ovom slučaju računalu).

Shema

Kako vlastitim rukama napraviti pretpojačalo za mikrofon

Za sastavljanje ovog uređaja trebat će vam:

  • Četiri otpornika, nominalnih 4,7K (2 komada) 470K i 100K
  • Tri kondenzatora 4,7 mikrona, 10 mikrona i 100 mikrona
  • Jedan tranzistor je KT315 ili KT3102.

Upozorenje! KT3102 je pogodniji za ovu kaskadu jer ima veliko pojačanje i manje je podložan buci.

  • Kao i LED ili dioda.

Alati kao što su lemljenje, kliješta, ljepilo, škare i šipke su također korisni za rad.

Kao ploču možete koristiti i domaću površinu, to nije toliko važno. Zatim sastavljamo kaskadu prema shemi. Kao što se može vidjeti na slici, tranzistor je uključen prema shemi s uobičajenim emiterom. To osigurava najbolji mogući dobitak uz izbjegavanje lažnog zvuka.

Nakon postavljanja svih elemenata, trebali biste lemiti ulazne i izlazne konektore. Na ulazu treba koristiti utičnicu 6.3, jer je to najčešći priključak za mikrofon. Kao izlazni priključak ima smisla napraviti miniJack 3,5.

Također, ne zaboravite uključiti prekidač napajanja u krug.Kao napajanje će se koristiti obična baterija.

Za veću pouzdanost i ljepotu, trebali biste odabrati slučaj u kojem će se nalazi ovo pojačalo. Na ploči kućišta izbušite rupe za priključke. Ako je korisnik uključio LED u krugu, tada bi trebalo stvoriti rupu za njega. Najprikladnije će biti postaviti na gornju ploču.

Nakon što je sklop sklopljen, morate jedan mikrofon spojiti na jedan konektor, a drugi spojiti na računalo putem posebnog miniJack-miniJack kabla. Nakon toga, uključite uređaj i provjerite kvalitetu zvuka. Buka bi trebala nestati, a glasnoća i kvaliteta zvuka će se povećati.

Upozorenje! Ovi će koraci pomoći samo ako korisnik koristi jeftin mikrofon. Za bolje modele takva je kaskada ugrađena u sam uređaj i nema potrebe za ponovnim pojačavanjem signala.

Pogledajte video: Lamp from bottle and light bulb for Valentines Day. Ночник из бутылки (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar