Kako pravilno ukloniti antenski kabel za televizor

Televizija je postala toliko popularna da gotovo svaki stan ima ovaj uređaj koji je već svima poznat. Pri povezivanju digitalne ili bilo koje druge televizije, većina korisnika voli vjerovati profesionalcima i ne sudjeluje u postupku povezivanja. Ali možete li to sami?

Povezivanje televizora sa vanjskim signalom antenskim kabelom nije velika stvar. Čak će se i početnik nositi s tim zadatkom, a o svim mogućim poteškoćama i pogreškama čitajte u ovom članku.

Kako ukloniti kabel TV antene

Prvi korak je uklanjanje koaksijalnog kabela ispod F-priključka. Ova faza može uplašiti neiskusne korisnike koji ne razumiju zašto je to potrebno i boje se pokvariti žicu. Nemojte paničariti.

Činjenica je da su na većini modernih televizora takvi konektori uobičajeni, a za "postavljanje" žice ispod nje potrebno je ne više od minute. Ako jasno slijedite dobivene upute i ponašate se što je pažljivije moguće, tada će sve proći prvi put.

Potrebni alati

Imajte na umu da vam neće trebati veliki broj alata za uklanjanje kabela. Bit će potrebno:

  • nož.
  • škare.
  • kabel i konektor.

Sve to možete pronaći u bilo kojem stanu u kojem se nalazi futrola s alatom, pa ne morate ići u trgovinu radi novih kupovina. Kad vam je sve pri ruci, možete krenuti na posao.

Algoritam vaših postupaka

  1. Najprije napravite okrugli rez na vanjskoj izolaciji na udaljenosti od oko 12 mm od ruba.
  2. Školjka se uklanja, a ekran bez folije savijen.
  3. Sada radimo sličan rez na unutarnjoj izolaciji, podupirući najmanje 8 mm.
  4. Uklonite unutarnju izolaciju.

Sada pričvršćujemo priključak na žicu. Rad je gotov!

Kako spojiti antenski kabel

Mnogi su se morali suočiti sa situacijom kada duljina žice jednostavno nije dovoljna. U ovom slučaju pokušajte to produžiti.

Nekoliko je načina da to učinite, ali najlakši je način produljenja pomoću F priključaka, koji se mogu kupiti u specijaliziranoj trgovini. Prije nego što počnete raditi, morate ne samo kupiti te priključke, već i presjeći žice jednog i drugog segmenta.

VAŽNO! Imajte na umu da konektori dolaze u različitim veličinama, stoga je izuzetno važno unaprijed saznati veličinu koja vam je potrebna ili uzeti žicu sa sobom kako ne biste napravili dosadnu pogrešku prilikom odabira.

Priprema se svodi na činjenicu da je potrebno izrezati vanjski omotač žice, zamotati ga natrag i ukloniti u prvoj točki reza. Zatim savijamo zaslon i čistimo glavnu jezgru. Budite vrlo oprezni skidajući izolaciju kako ne biste oštetili ostale važne kablove koji će utjecati na kvalitetu televizora. Potom su F vodiči navijeni na kabel, uz pomoć kojih se naknadno učvršćuju prethodno stečeni konektori. Dakle, veza kabela bit će završena, a vi ćete dobiti žicu potrebne duljine. Sada znate kako ukloniti kabel i produžiti ga ako je potrebno. Pomoću ovog znanja možete sami povezati televizor i uživati ​​u omiljenim emisijama i TV emisijama u bilo kojem trenutku.

Pogledajte video: How to Connect an antenna Kako spojiti antenu (Prosinac 2019).

Loading...

Ostavite Komentar