Nakon zamjene video kartice, monitor se ne uključuje

Često se takav problem dogodi da se prilikom zamjene video kartice monitor na računalu ne uključuje. Takvi se problemi mogu pojaviti iz različitih razloga. Prije svega, trebali biste pronaći grešku i ispraviti je. Što učiniti ako sam instalirao ili promijenio video karticu, a monitor se ne uključuje, analizirat ćemo u nastavku.

Mogući razlozi

Monitor najčešće radi zbog kvara na računalu. Uzrok kvara može biti:

  • Oštećenja na video kartici.
  • Nema odgovarajućeg napona.
  • Mrežni kabel ne odgovara uređaju.

Ako je video kartica neispravna, računalo će se pokrenuti, ali slika se neće prikazati na zaslonu. Da biste provjerili radi li nova video kartica, napravite sljedeće:

  • Izvadite video karticu iz računala i pregledajte je vizualno. Ne bi trebalo imati pukotine, pukotine i čips.
  • Instalirajte video karticu na drugo računalo i pokušajte je uključiti. Ako monitor radi, tada se video kartica ne uklapa na drugo računalo.

POMOĆ! Drugi uzrok kvara monitora mogu biti slabo spojene žice. U tom slučaju morate otvoriti procesor i ponovo ih povezati sa svim komponentama svim žicama.

Nekompatibilnost video kartice

Prije svega, morate provjeriti kompatibilnost opreme. Nakon što instalirate i uključite računalo u ovoj situaciji, monitor možda neće biti crne boje. Tijekom instalacije također morate slijediti redoslijed postupaka.

Obavezno plaćajte pri kupnji nove komponente na kojoj će ploča biti kompatibilna s vašim računalom. U suprotnom, morate kupiti kupljeni proizvod u novi.

zapamtiti! Prije kupnje video kartice pročitajte na kutiji ili na Internetu koji je model prikladan za vašu vrstu računala.

Također, uzrok problema može biti neusklađenost opreme s operativnim sustavom. To je najčešći uzrok kvara.

Najčešće, korisnici koji su instalirali najnoviju verziju sustava Windows 10 nemaju sliku na zaslonu nakon zamjene video kartice. Da biste izbjegli ovaj problem, prvo biste trebali proučiti karakteristike uređaja na kutiji. Ovo će vam pomoći da odaberete pravi model za vaše računalo. Stoga, ako je problem problem ako trebate zamijeniti komponente.

U karakteristikama uređaja treba pisati s kojim operativnim sustavom je kompatibilan. Ako je na računalu instalirana najnovija verzija sustava Windows. Nemojte se iznenaditi da se nakon spajanja dijela zaslon ne uključuje. U ovom se sustavu često pojavljuju problemi i pogreške koje nije lako popraviti sami. Stoga je najbolje konzultirati stručnjaka i obaviti sav posao ispravno.

Instalirana pogrešna video kartica

Drugi uobičajeni problem s neispravnošću je nepravilna instalacija uređaja. Češće se neispravna instalacija može nalaziti na starom stolnom računalu. Obično u ovom slučaju korisnik radije zamjenu svih komponenti na računalu izvršava sam, bez pomoći stručnjaka. Kao rezultat, kad uključite jedinicu, monitor se ne svijetli i ostaje crn.

Ako računalo ne vidi video karticu, a monitor se ne uključuje. Možda dio nije bio čvrsto umetnut i nema potrebnog prijenosa signala. Stoga morate dio ukloniti natrag i ponovo ga umetnuti.

Što učiniti - preporuke

Ponekad je dio umetnut čvrsto i kompatibilan je s računalom. Ali monitor se i dalje ne uključuje. Postoji li zaista razlog u video kartici ili postoji neki drugi problem?

Prije pokretanja uređaja prvo morate provjeriti jesu li svi kablovi dobro povezani. Provjerite je li računalo povezano s mrežom. Također biste trebali razumjeti radi li procesor ispravno s drugom video karticom. Obratite pažnju na rad ventilatora. Ako je majstor ispravno sve postavio, morate pronaći drugi razlog.

Nakon uključivanja okvira, LED žarulje bi trebale svijetliti i treperiti. Zvuk uključivanja zvučnika trebao bi reći da sustav radi normalno bez kvarova. Ako se sustav pokrenuo, ali zaslon se nije uključio. Tada biste trebali provjeriti novu grafičku karticu.

Radi li monitor ispravno, možete provjeriti spajanjem na drugu opremu ili treperavim svjetlima na gumbu za uključivanje. Ako sistemska jedinica radi ispravno i periodično se hladi, to znači da je računalo u potpunosti operativno. Pokušajte izvući zamijenjeni dio i provjeriti ispravnost ili potražiti probleme u operativnom sustavu.

Mnogi korisnici često imaju situaciju kada trebaju zamijeniti stare dijelove u sistemskoj jedinici. Obično vlasnik sam preuzima tu odgovornost i pokušava željezo zamijeniti sam. Tada se, kad uključite računalo, zaslon možda neće svijetliti. Da biste to izbjegli, trebali biste provjeriti kompatibilnost dijelova i ispravnu instalaciju. Ako se sve pravilno izvrši, neće biti problema s radom jedinice. Ako ne razumijete dijelove željeza, tada je najbolje konzultirati stručnjaka kako biste izbjegli poteškoće s računalom.

Pogledajte video: Grafička kartica ne daje slikuPOPRAVKA GRAFIČKE KARTICE (Prosinac 2019).

Loading...

Ostavite Komentar