Oznaka laminata za podno grijanje

Upotreba drvenih materijala na podnom grijanju ima nekoliko ograničenja. Razlog za to su moguća oštećenja u dodiru drvenog premaza i vlaga koja nastaje podom.

Izbor laminatnih podova

Prilikom odabira grijanog premaza uzmite u obzir sljedeće karakteristike:

 1. Obilježavanje. Na naljepnici mora biti H2O. To znači da se materijal može koristiti za oblaganje toplog poda, a voda mu neće naštetiti. Takvi premazi imaju dobra vodoodbojna svojstva i visoku gustoću.
 2. Klasa pokrivanja. Najboljim se smatraju premazi 32 ili 33 klase, s vezom u dvorcu. Vrsta veze - Kliknite. Postoji još jedna, koja se zove Lock, ali nije pogodna za vodeni pod, jer kada dođe u dodir s vlagom, spoj će početi nateći i pričvršćivanje će se oštetiti.
 3. Sigurnost. Ovaj parametar označava količinu formaldehida koji ulaze u materijal (opasni su za zdravlje, osobito u dodiru s vodom). Stoga biramo proizvode s oznakom E0 ili E1, jer sadrže minimalnu količinu štetnih tvari,
 4. Debljina ploča. Prilikom postavljanja laminata ne smijete odabrati proizvod koji je previše gust. To pokazuje da je gustoća ploča niska, a također će umanjiti unos topline.
 5. Otpornost na visoke temperature. Zagrijana površina osigurava da će njena temperatura uvijek biti najmanje 25 stupnjeva. Neke će vrste proizvoda početi istrunuti na visokoj temperaturi ili emitirati štetne tvari. Odaberite one otporne na temperaturu.

Savjet! Običan laminat može ispuštati štetne tvari na temperaturama iznad 25 stupnjeva. Stoga su proizvođači uspjeli stvoriti poseban laminat koji može izdržati ovu temperaturu bez ispuštanja formaldehida.

Oznaka laminata za podno grijanje

Postoji nekoliko oznaka, ovisno o slikama. Odgovorni su za sljedeće parametre:

 1. Je li moguće kombinirati s grijanim podom. Crteži cijevi i strelice.
 2. Klasa materijala. Figura i mali ljudi.
 3. Povećava se sposobnost izdržavanja temperature. Oznaka znaka 0S.
 4. Postotak odbijanja vode.
 5. Sadržaj štetnih tvari. Simboli E1 ili E.
 6. Koliko pare prodire u laminat. Slika par.
 7. Zaštita obloge od vlage. Kapi vode ili slavine.

Što je laminat s integriranim grijanjem

Moderni proizvođači stvorili su posebno grijanje, već montirano na materijal. To je prikladno ako je potrebno izbjeći kontakt proizvoda i površine. Tijekom ugradnje, laminat i grijaći sloj postavljaju se istovremeno. Sustav grijanja naziva se ALLOC sustav grijanja, a razlikuje se od svojih analoga po tome što sloj grijanja nije montiran ispod poda, već je ugrađen unutar. Najčešće se montira između donjeg sloja ploče i materijala odgovornog za zvučnu izolaciju. Tako ćete uštedjeti 30% više topline.

Upozorenje! Ugradnja laminata s integriranim grijanjem je malo drugačija. Terminali strše iz matrice. Prvo ih trebate povezati, a tek potom zakopčati brave.

Ovaj sustav ima sljedeće karakteristike:

 1. Snaga - 60 vata po četvornom metru.
 2. Štednjaci su jeftiniji od grijaćih kabela.
 3. Omogućuje vam zagrijavanje samo određenih područja premaza, a ne cijelog poda. To će uštedjeti energiju.
 4. Otporan na bilo koju temperaturu.
 5. Brzo zagrijte pod.

Prilikom odabira laminata za topli pod, potrebno je uzeti u obzir sve karakteristike materijala.

Pogledajte video: Automatski osigurači (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar