Kako postaviti DVB T2 na TV

DVB T2 potreban je za prijem analognih i digitalnih signala. Zahvaljujući tome možete gledati kanale visokokvalitetno.

Kako postaviti DVB T2 na TV

Postupak podešavanja identičan je za većinu vrsta prijemnika. Tipke i odjeljci izbornika mogu biti različiti, kao i opće sučelje prozora. Ali algoritam je isti za sve uređaje.

Spajat će se na digitalnu televiziju, a postavljanje je jednostavno. Da biste to učinili, samo trebate spojiti kabel na željeni priključak i konfigurirati kanale. Ako je TV model zastario i ne može primiti takve signale, trebate kupiti dodatnu opremu.

Televizor ima antenski priključak, tulip priključak, Scart (za audio i video). Umjesto potonjeg, uređaj može imati HDMI priključak. Ovo je još bolje.

Sa dvostrukom vezom putem HDMI-a i tulipana, po potrebi možete prebaciti kabel. No, bolje je koristiti za gledanje HDMI-ja, jer jamči dobru kvalitetu.

Pomoć! Također, prilikom spajanja uzima se u obzir udaljenost do tornja koji prenosi signale. Da biste učinkovito konfigurirali signal, na ulici biste trebali instalirati antenu s montiranim pojačalom.

Kakve se poteškoće mogu pojaviti

Postoje slučajevi kad nije moguće konfigurirati prijem DVB T2. Ako postoji takav problem, provjerite nije li antena oštećena. Ako je netaknut, provjerite smjer. Antena bi trebala biti usmjerena prema tornju. Također ga je potrebno instalirati na ulici, ako se postavi u zatvorenom prostoru, to će blokirati signal. Ako korisnik ne zna gdje se toranj nalazi, torzija antene će pomoći. Morate se kretati vrlo sporo i glatko. Čim antena dođe u kontakt s tornjem, uređaj će raditi.

Upozorenje! Došlo je do pogreške u procesu automatskog traženja kanala. Primjerice, prijemnik je pronašao nekoliko kanala ili ih uopće nije pronašao. Ručno pretraživanje će vam pomoći.

Moguće je i da je televizor pronašao kanale, ali kvaliteta njihovog prikaza je vrlo loša. Dakle, antena je okrenuta prema tornju, ali kontakti s njom su loši. Pokušajte je malo pomaknuti. Takav problem može se pojaviti u lošem vremenu.

Postavljanje DVB T2 na televizoru: korak po korak

Za konfiguraciju nam treba uređaj koji se zove prijamnik. On prima signale i prenosi ga na TV. Izvori signala: Internet, antena ili antena. Prijemnik je konfiguriran na sljedeći način:

 1. Prvo ga morate izvaditi iz kutije i ukloniti pokrivni film. Ako je ne uklonite, to će dovesti do pregrijavanja uređaja.
 2. Obrežemo kabelsku čahuru. Duljina mu je od kraja približno 15 mm. Očistimo školjku.
 3. Savijamo zaštitni film i pričvršćujemo F priključke na žice.
 4. Kabel spajamo na prijemnik i televizor.
 5. Žice tulipana umetnute su u priključke prijemnika i monitora.
 6. Na TV možete spojiti antenu. Mora biti instaliran na ulici (zid kuće, balkon). Sada ste spremni za postavljanje.

Obratite pažnju! Pri skidanju morate biti oprezni jer postoji opasnost od oštećenja folije koja pokriva središnji vodič. Potrebna je za zaštitu.

Postavka je sljedeća:

 1. Tražimo jelovnik. Tamo idemo na postavke.
 2. Prema zadanim postavkama mora biti navedena zemlja. Ako ne, navedite sebe.
 3. Mi biramo jezik, regiju, način i format pretraživanja.
 4. Postavite format signala. DTV-T / T2 se najčešće postavlja na ovom mjestu. To znači da TV hvata i analogne i digitalne signale.
 5. Proces pretraživanja kanala je započeo. Ovdje nema što učiniti, sam uređaj će pronaći sve dostupne kanale. Možete prekinuti pretraživanje u bilo kojem trenutku i nastaviti kasnije. Ako je potrebno, možete odabrati ručnu metodu pretraživanja kanala. Standard znači da će TV pronaći sve kanale koji nisu na njemu. Ručno uključuje traženje samo onih kanala koji su potrebni. Na primjer, korisnik gleda samo sport, a ne trebaju mu kanali s crtanim filmovima i serijama. Ručno pretraživanje omogućuje vam da zanemarite posljednje. Za njegovu provedbu potrebno je uspostaviti frekvenciju koja emitira kanale u području prebivališta. Ovo se može dobiti od pružatelja usluga ili na Internetu.
 6. Čim se pronađu svi kanali ili odlučite pauzirati pretraživanje, kliknite gumb za spremanje da ne biste izgubili pronađene kanale.

Kod postavljanja DVB-T / T2 formata, prijemnik će pronaći sve dostupne signale u području u kojem korisnik živi. Ali za to morate instalirati antenu i okrenuti je na odašiljač.

Pogledajte video: Postavljanje Antene za Digitalnu Televiziju DVB T2 (Studeni 2019).

Loading...

Ostavite Komentar