Kako spojiti ps4 na TV

Proces povezivanja igraće konzole ps4 s televizorom standardni je postupak s kojim korisnici ponekad mogu imati problema. Koji je razlog i kako spojiti konzolu na televizor? O tome dalje.

Spojite ps4 na TV

Da biste ps4 povezali s TV zaslonom i počeli reproducirati, trebate slijediti nekoliko jednostavnih pravila:

 1. Spojite HDMI kabel na odgovarajući tip priključka na TV ekranu.
 2. Stavite drugi kabel u igraću konzolu.
 3. Priključite kabel i spojite drugi kabel na uređaj.
 4. Ako ne upotrebljavate Wi-Fi, tada trebate spojiti konzolu na mrežni kabel.
 5. Umetnite žicu u DualShock, a drugu u USB ps4 ulaz.

Da biste pokrenuli uređaj, morate pritisnuti gumb za napajanje na igračkoj konzoli i držite odgovarajuću tipku na upravljačkoj ručici. Time se dovršava postupak spajanja opreme na televizor. Sada, da konzola ispravno radi na televizoru, morate uspostaviti internetsku vezu.

Upozorenje! Spajanje na Internet najbolje je putem žice. Stoga do igraće konzole trebate ispružiti žicu s internetskog usmjerivača s LAN priključkom.

Da biste koristili višenamjenski način rada, internetska je veza potrebna za preuzimanje video igara iz PlayStation trgovine. Naravno, povezivanje kabelom nije praktično, ali sigurno. Da biste se spojili na Internet putem Wi-Fi-ja, morate slijediti jednostavnu upute:

 1. Pritisnite gumb za otvaranje gornje navigacijske trake. Da biste to učinili, uzmite daljinski upravljač, a zatim pritisnite gumb "Gore". Odaberite odjeljak "Postavke".
 2. Idite na karticu "Mreža", a zatim kliknite "Konfiguriranje internetske veze". Prikazat će se nekoliko opcija - "LAN" i "Wi-Fi". Kliknite na zadnji.
 3. Klikom na odjeljak Wi-Fi prikazuje se popis dostupnih mreža, trebate odabrati svoj dom i unijeti lozinku.
 4. Kad se pojavi zahtjev proxy usluge, kliknite gumb "Ne koristi".
 5. Da biste provjerili ispravnost internetske veze, odaberite provjeru mrežne veze.

Kad je dovršen, potrebno je registrirati ili kliknuti na unos i unijeti podatke postojećeg računa, sjetiti se unesene lozinke.

Načini povezivanja

Uređaj možete povezati s televizorom, prijenosnim računalom ili računalom. Prilikom spajanja konzole na televizor morate koristiti veliku plazmu, jer tulipan u obliku televizora nije prikladan za visokokvalitetnu vezu. Zatim vam treba običan HDMI kabel i upute. Možete ući u sustav i početi igrati, počevši od uputa.

PS4 možete povezati i s računalom pomoću HDMI kabela ili DVI-HDMI adaptera ako nema priključka za kabel. Zatim slijedite upute na monitoru. U tom slučaju sustav može početi prenositi samo sliku, ali ne i zvuk. U tom ćete slučaju trebati spojiti zvučnike na računalo.

Pomoć! Zadnja opcija za korištenje i povezivanje PS4 je prijenosno računalo. S prijenosnim računalom, kao i s računalom, može se pojaviti problem ako nema priključka za kabel. Zatim morate pribjeći posebnom vodiču s USB priključkom ili instalirati program Remote Play koji će vam omogućiti da započnete igru ​​s ps-om.

Mogući problemi sa povezivanjem i rješenja

Pri povezivanju igraće konzole na stari ili novi televizor ili drugi uređaj mogu se pojaviti sljedeći problemi:

 1. Konzola ne radi, bez davanja znakova života.
 2. Slika usporava ili zvuk ne radi.
 3. Loša kvaliteta slike.
 4. Konzola ne prepoznaje mrežu ili ne prekida vezu prilikom preuzimanja igara.
 5. Igraća konzola je povezana, pokazuje znakove života, ali na ekranu nema slike.

Svi su ovi problemi rješivi. Prvi problem povezan je s odbijanjem kabela za napajanje, kvarom igraće konzole i neispravnošću u električnom sustavu. Ako postoji brak, onda je bolje predati konzolu na popravak ili natrag u trgovinu. Drugi je zbog neispravnosti internetskog usmjerivača, nedostatka internetske veze, kvara na televizoru ili prenapona. Treći problem vezan je uz sam uređaj i nepravilno odabranu rezoluciju zaslona.

Ako oprema ne prepozna mrežu ili prekine reprodukciju, mogu postojati problemi s Internetom i samim uređajem. U tom slučaju trebate ponovno pokrenuti sam uređaj, usmjerivač i televizor. Ako se problem ponovo pojavi, trebate kontaktirati čarobnjaka.

Ako je oprema spojena i svijetli plavom bojom, ali slika se ne pojavljuje na zaslonu, ali postoji zvuk, onda postoji problem sa samim TV ekranom. Pokušajte ponovo pokrenuti sustav i uključiti / isključiti televizor.

Općenito, nije teško organizirati povezivanje igraće konzole PS2, PS3 ili PS4, samo slijedite upute za konzolu ili slijedite gore navedene upute i preporuke.

Pogledajte video: How to connect Ps4 to Tv (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar