Napravite sami stablo grana

Nisu svi dobili priliku staviti pravu šumsku ljepoticu u kuću, koja nije zamjenjivi simbol Nove godine. Svi imaju različite razloge, ali stvarno želite da kuća miriše na smreku. U ovom slučaju možete vlastitim rukama napraviti vrlo neobično, ali vrlo lijepo božićno drvce izrađeno od jelevih grana.

Kako napraviti božićno drvce iz grana vlastitim rukama

Božićno drvce napravljeno od grana vlastitim rukama može postati potpuna zamjena za uobičajeno božićno drvce. Ako pokušate, moći ćete stvoriti vrlo lijepo i veličanstveno božićno drvce koje će ukrasiti vaš dom. Za rad možete odabrati grane bora ili smreke, a trebat će vam i neki improvizirani materijali. Razmislite kako napraviti takvo stablo.

Što trebate za rad

Da biste se uhvatili za posao i ne ometali ništa, potrebno je pripremiti sve materijale i alate koji mogu biti potrebni u procesu. Navodimo ih:

 • Borove šape razlikuju se u veličini. Možete ih slomiti u sadnji ili u šumi, a istovremeno možete biti sigurni da nećete naštetiti stablu. Bolje je odabrati borove grane, jer kada se osuše, iglice se praktički ne ljušte, što se ne može reći za smreku.
 • Baza. To može biti šipka, komad iverice veličine 50x50 cm.
 • Šiljka od lopate. Ovisno o njegovoj duljini, utvrdit će se visina prikupljenog božićnog drvca. Imajte na umu da ako odaberete narezanu stabljiku, ona će izgledati skladnije.
 • Da biste cijev pričvrstili na bazu, potrebno je pripremiti nekoliko metalnih uglova i vijaka.
 • Nož, nož i bušilica.

Pripremivši sve potrebne materijale, možete pristupiti postupku montaže.

Korak po korak algoritam postupaka

 • Prije svega, morat ćete instalirati prtljažnik budućeg božićnog drvca. Strana ručke koja će biti ispod mora biti zasjenjena.
 • Koristite kutove s tri ili četiri strane pričvrstite stabljiku na bazu.

Pozadina. Ako namjeravate instalirati svoje stablo uza zid, ne možete napraviti leđa previše gusta, jer neće biti vidljiva, a možete smanjiti potrošnju grana, a dizajn će ispasti ne tako težak.

 • Pomoću bušilice izbušite rupu na vrhu ručke. Umetnite vrh u nju, poželjno je da je to glatko borovo stopalo.
 • Sada možete sastaviti strukturu. Morate popraviti grane odozdo. Započnite s najširom i najdužom. Za pričvršćivanje je potrebno ponovo, bušilicom, napraviti rupe pod malim kutom, oko 45 stupnjeva.
 • Nožem ogulite koru na grani i umetnite dok ne prestane. Ako dio grane izlazi s suprotne strane, mora se odrezati.
 • Nastavite postupak instaliranja grana kako je opisano.
 • Nakon što instalirate sve grane, po potrebi možete napraviti gušći središnji dio. Algoritam vaših postupaka trebao bi biti potpuno isti kao što je opisano. Ali sada samo umetnite male grančice, one će dodati sjaj vašem dizajnu.

To je, zapravo, cijeli postupak izrade takvog božićnog drvca. Ona će sigurno postati pravi ukras vašeg doma tijekom novogodišnjih praznika. Sada možete sigurno nastaviti s ukrašavanjem božićnog drvca.

Među prednostima ove opcije vrijedi istaknuti:

 1. Prikladnost za okoliš.
 2. Atraktivan izgled.
 3. Povoljan trošak.

Malo je vjerojatno da ćete negdje moći pronaći tako lijepu i veličanstvenu smreku. Takav će dizajn ostati u vašoj kući 3-4 tjedna, nakon čega ga možete sigurno iznijeti iz kuće, nema potrebe razmišljati o tome gdje ga možete pohraniti cijelu godinu, kao s umjetnim božićnim drvcima.

Kreativna rješenja - napravite sami stablo grana

Jeleve jele vrlo su prikladan materijal od kojeg možete stvoriti razne novogodišnje kompozicije, uključujući božićna drvca. Osim klasične verzije, možete pokupiti i niz neobičnih, kreativnih ideja. Ako želite unijeti neku vrstu raznolikosti u unutrašnjost novogodišnje kuće, ne želite slijediti uobičajene ideje, razmislite o neobičnim mogućnostima za stvaranje božićnih drvca.

 • Ako je stablo napravljeno od grana, to ne znači da mora nužno biti od igala. Možete pokupiti neobičnu ideju. Pretpostavimo da grane mogu biti od javora. Ovaj dizajn sastavljen je od grančica različitih duljina. Ova je ideja dobra i zato što ne pokvarite zid, trebat će vam samo jedan karanfil ili kuka, na koji objesite strukturu sastavljenu uz pomoć niti. Detaljnija opcija je postavljanje svake grane na dva nosača. Da biste sakupili božićno drvce, morat ćete pripremiti, očistiti i obrezati, ako je potrebno, grane različitih duljina. Nadalje, oni bi trebali biti povezani zajedno ili pričvršćeni izravno na zid na određenoj udaljenosti. Ostaje vam ukrasiti božićno drvce.
 • Analogno gornjoj opciji možete sastaviti strukturu, ali samo koristeći ne grane sa stabla, već smreke. Također je vrlo zanimljivo i šareno izgledati.
 • Druga neobična opcija su smreke grane ugrađene na trodimenzionalni okvir. Za proizvodnju bit će potrebno pripremiti grane različitih veličina. Od improviziranih materijala, to mogu biti štapovi, žica ili drugi, trebate napraviti dizajn u obliku konusa. Ako želite stvoriti božićno drvce slično onom stvarnom, morat ćete maskirati konus što je moguće jače, ali bolje je ostaviti praznine u njemu. Sastavite spiralnu strukturu kao što je prikazano na fotografiji. Slažete se, izgleda vrlo zanimljivo. Treba samo ukrasiti gotovo božićno drvce i uživati ​​u svom poslu.

Kao što vidite, postoji mnogo različitih opcija za stvaranje božićnog drvca iz grana. To su klasični dizajni i moderniji, neobični, ali i vrlo lijepi.

Osim živih grana mogu se koristiti i umjetne. Takvi često ostaju od starih umjetnih božićnih drvca, koja su izgubila okvir ili su naslijeđena u ne baš atraktivnom stanju. Ne ograničavajte maštu i stvarajte neobične opcije. Ne zadržavajte se na jednoj opciji, jer u hodniku možete napraviti ravno božićno drvce na zidu, staviti moderan i neobičan dizajn u hodnik i izgraditi klasičnu verziju u spavaćoj sobi. Ne uskratite sebi zadovoljstvo stvaranja novogodišnje atmosfere u kući, jer je tako lijepo.

Pogledajte video: DIY Napravite sami slike sa kamenčićima Stones crafts 101 kreativna ideja (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar