Sami ukras za prsa

Na tavanu ili u ostavi svake kuće skriveni su brojni antikviteti koje su koristili naši rođaci. Škrinja također pripada takvom - svijetlom predstavniku namještaja proteklih godina u kojem su se čuvali osobni predmeti i razvijala miraz. Uz malo majstorstva i kreativnih vještina i obnavljanja škrinje možete joj udahnuti novi život.

Svaki se pristup različito odnosi na popravak i ukrašavanje antičkih sanduka. Netko obrađuje samo prednji dio, čuvajući izvorni ukras, neki u potpunosti mijenjaju stil i dizajn proizvoda. Postoji nekoliko općih pravila koja će vam pomoći u izradi ukrasa antiknog namještaja:

 1. Velika većina starina izrađena je od drveta. S dugim razdobljem rada, materijal se počinje isušivati. Da biste produžili vijek proizvoda, potrebno je rastaviti njegove komponente i spustiti u kadu s toplom vodom. Vlaga prožima drvo, čineći ga mnogo jačim.
 2. Staru boju morate pažljivo ukloniti. U prošlom stoljeću škrinje su tretirane posebnim otopinama koje su se apsorbirale u gornji sloj drveta. Za rad vam je potreban planer, s kojim je moguće potpuno ukloniti gornji sloj.
 3. Mnoge škrinje ukrašene su ukrasnim elementima od željeza. Ne preporučuje se uklanjanje istih. Tijekom uklanjanja mogu se oštetiti same zavojnice ili drvena površina namještaja.

VAŽNO!Napominjemo da je za svaku vrstu stabla potrebno određeno vrijeme impregnacije vlagom.

Kako zadržati staru sliku

Mnoge škrinje u stara vremena bile su ukrašene uzorcima i ukrasima za svjetliji i privlačniji izgled. Ako se slika sačuva, svijetli uzorak može se ažurirati i ostaviti na površini prsa.

materijali:

 • tanja za uklanjanje starih premaza;
 • četke za nanošenje sastava;
 • lopatica;
 • zaštitna impregnacija;
 • boje;
 • četke za nanošenje novog uzorka;
 • lak.

Pomoću četke nanesite otapalo na površinu prsa. Nakon nanošenja, proizvod se mora ostaviti neko vrijeme za potpunu impregnaciju. U većini slučajeva to traje nekoliko sati - ovisno o sastavu. Kad se stari lak počne guliti, uklonite ga lopaticom. Nakon uklanjanja površinu treba temeljito obrisati nepotrebnim krpom ili čistom mekom četkom. Zatim nanosimo zaštitnu impregnaciju i nacrtamo piling detalje slike. Nakon sušenja, prsa prekrijte novim slojem zaštitnog laka.

POMOĆ!Izbor sredstva za čišćenje ovisi o broju slojeva laka. Za jednu je pogodno uobičajeno otapalo. S nekoliko slojeva treba koristiti posebna praškasta sredstva.

Ova metoda ukrašavanja jedna je od najpopularnijih. Dizajn u vintage stilu traje prilično dugo, tako da biste trebali biti strpljivi za posao.

Proces rada:

 1. Pomoću brusnog papira površina prsa temeljito se čisti dok se ne stvori glatka površina. Pokrijte akrilnim temeljnim premazom i ostavite da se potpuno osuši.
 2. Slikamo na zidovima. Shema boja ovisi o osobnim preferencijama. Kutovi i zglobovi se mogu zalijepiti trakom za maskiranje tako da budu u drugoj nijansi.
 3. Nakon sušenja na sloj se nanosi sloj craquelure laka. Kada se osuši, daje potrebne pukotine, praznine i oštećenja vida.
 4. Pomoću šablona na zidove prsa nanesite odabrane uzorke. Ovdje možete koristiti akrilne boje.

Nakon temeljitog sušenja škrinja je spremna za upotrebu.

Namještaj, uređen u stilu engleske decoupage, odlikuje se posebnim šikom, elegancijom i atraktivnošću.

Napredak je sličan gore opisanoj metodi. Površina se pažljivo obrađuje brusnim papirom, a zatim prekriva temeljnim premazom. Tlo će pomoći ispravljanju svih čipsa i pukotina koje se nalaze na površini. Nakon sušenja ponovno se obrađuje brusnim papirom i tlom. Nakon temeljitog sušenja, crtež možete nanijeti na površinu. Za to se koriste akrilne boje. Gornji sloj može biti premazan tankim slojem laka za pouzdano učvršćivanje.

POMOĆ!Engleski stil uključuje veliki broj osjetljivih tonova i pastelnih boja. Od ukrasa dominiraju ruže.

Moderni dizajneri interijera aktivno koriste starinske komade namještaja, ukrašavajući ih na moderan način. Najpopularniji trendovi u stilu interijera su minimalizam i potkrovlje.

Za registraciju u stilu minimalizma potrebno je istresti i temeljiti površinu prsa. Nakon što se potpuno osušite, kutove, spojeve i ručke premažite bojom (na primjer, smeđom). Kada se boja osuši, površina je zapečaćena trakom za maskiranje. Sama škrinja prekrivena je gustim slojem boje drugačije nijanse. Nakon sušenja uklonite traku s pokrivene površine. Minimalistička škrinja je spremna. Proizvod se može koristiti kao stolić za kavu ili stol za odlaganje suvenira u dnevnoj sobi.

UPOZORENJE!Odaberite nijanse u skladu s shemom boja prostorije u kojoj će biti postavljen komad namještaja.

Dizajn u volumetrijskoj tehnici jedna je od najkreativnijih i neobičnijih metoda. Nakon potpuno bojenja i sušenja, potrebno je odabrati šablone i sjenu za nanošenje. Za rad vam je potrebna posebna pasta i nož za paletu - lopatica za nanošenje tla. Šablon postavljamo na površinu zida. Nožem za paletu nanesite pastu gustim potezima. Što je veći sloj, veća je i rezultirajuća slika. Nakon primjene uklonite šablon. Vrijeme sušenja ovisi o materijalu koji se koristi za slikanje. Škrinja ukrašena volumetrijskom tehnikom je spremna.

Mnogi vlasnici uzalud bacaju antikne komade namještaja. Slijedeći jednostavne savjete, stari škrinju možete transformirati pomoću dodatnog dekora. Takav komad namještaja ukrasit će bilo koji dom.

Pogledajte video: Pogledajte šta sve možete napraviti od starih CD-ova?! (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar