Učinite sami obnavljanje stola za kavu

Predmeti u interijeru imaju svoj vijek trajanja. U ovom ćemo članku govoriti o stolu za kavu. S vremenom se prekriva čipsom, lakom pukotinama i mrljama. Čini se da unutarnji detalj zahtijeva razgradnju, ali nećemo donositi žurne odluke i sigurno ćemo spremiti stol. Odnosno, vratit ćemo stolić za kavu. Pod restauracijom treba razumjeti postupak vraćanja starim pokvarenim stvarima u njihov atraktivan i estetski izgled.

Učinite sami obnavljanje stola za kavu

Ovo je jednostavan postupak. Ne zahtijeva posebne vještine i umjetničku maštu. I sami su radovi vrlo kratki, samo faze sušenja trebaju vremena, ali o svemu je u redu.

Odabir materijala i alata

Za ažuriranje proizvoda moramo pripremiti:

  • primer;
  • akrilna boja;
  • četke;
  • vosak za namještaj;
  • papir od pijeska.

Proces ažuriranja

Sadrži nekoliko faza:

  • analiza sastavnih elemenata;
  • čišćenje (uklanjanje starog premaza);
  • restauracija i priprema površine;
  • slika;
  • konsolidacija.

Izvjesna poteškoća u restauraciji je što predmet mora biti u potpunosti obrađen: countertop, baza, noge. Kad se sastave, nije moguće kvalitetno provesti sve potrebne postupke, pa sortiramo našu tablicu.

Kako bismo očistili detalje stola od tragova laka ili prethodnog ukrasa, uzimamo brusni papir (obložen krupnim krupnim mrvicama) i temeljito uklanjamo sve u „drvo“.

VAŽNO. Bštititi oči i dišne ​​puteve od kontakta s elementima za čišćenje.

Očišćene površine prekrivamo smjesom tla. Temeljito trljajući. U fazi slikanja možemo dodati neke elemente ukrašavanja, poput nanošenja uzoraka tankim četkom na površinu obojenu akrilnom bojom. Ali ovdje trebate imati osjećaj proporcije, recimo, ako je naš stol prethodno bio jednolike boje sa znakovima minimalizma, tada bi ga slikati "pod Khokhlomom" ne bi bila restauracija u klasičnom smislu te riječi, već dekupaž ili ukrašavanje, što nije bio naš plan.

VAŽNO. Taj će postupak potrajati većinu vremena jer će biti potrebno nekoliko slojeva da pokrijete demontirane dijelove, a svi bi se trebali temeljito osušiti i na otvorenom, jer su pare akrilne boje štetne za zdravlje.

ZAPAMTITE. Nakon što se sloj boje osuši, obrađujemo ga brusnim papirom obloženim sitnom mrvicom, nakon čega naša boja neće ostaviti mrlje ili pruge.

Ponekad kao opciju za bojanje koristite sastav vode Marilov. Također se nanosi u nekoliko slojeva, postižući željenu dubinu tona.

Nakon što se tablica obnovi, sad ćemo objediniti obavljeni posao. Uzmite vosak i otopite ga u vodenoj kupelji. Kad se malo ohladi širokim četkom, nanesite ga na površinu i na sve ostale komponente. Nadalje, nakon sušenja, nježno, ali pažljivo ga trljajte mekom krpom. Ponavljamo postupak sve dok nam kavanski stol ne postane savršeno glatka.

Zatim ponovno raspodijelite lak. U ovoj završnoj točki vrijedi obratiti pažnju na izbor laka. Ako smo si postavili cilj svijetlog zasićenog sjaja, tada biramo jednu od sorti sjajnog laka. Ako trebamo postići miran efekt, tada se odlučujemo za baršunaste i mat lakove. Srećom, izbor lakiranih premaza je velik.

Pa, naš stari stolić za kavu u potpunosti je obnovljen. Vrlo je lijepo kad su stvari vratile savršen izgled, a uspjeli su je vratiti sami.

Pogledajte video: The Last Reformation - The Beginning 2016 - FULL MOVIE (Siječanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar