Sami sklopiva stolica

Sklopiva stolica je funkcionalni element. Njezin je trošak od 2 do 5 tisuća rubalja, ali u trgovinama namještaja proizvod se prodaje mnogo puta skuplje. Ako trebate uštedjeti novac ili stvoriti stolicu za pojedinačni projekt, najbolje rješenje je da sav posao radite sami.

Ako imate potrebne alate, čak će se i početnik nositi sa zadatkom.

Izrada crteža za stvaranje sklopivog stolca "uradi sam"

Da biste napravili prikladan proizvod, morate uzeti u obzir neke podatke. Za sjedala se preporučuju sljedeći parametri:

 • Visina leđa - od 100 cm;
 • Sjedalo je najmanje 48 cm, ako je stolica preklopljena do stanja kreveta - najmanje 60 cm;
 • Ukupna širina namještaja, uzimajući u obzir naslone za ruke, je od 80 cm;
 • Duljina nevezanog 180-190;
 • Dubina za modele kreveta 50-60 cm, za standardne 45-60.

Važno: Ako je namještaj napravljen za dijete, dno treba biti smješteno što niže do poda, ali u isto vrijeme, glavu treba zaštititi od propuha visokim naslonima za ruke.

Slijedi algoritam za izradu crteža za krevet na stolcu. Ovo je univerzalna opcija za dom i vrt: kada se sklopi, zauzima malo prostora, a kada se rastavlja, stvara ugodan kutak za spavanje ili opuštanje tokom dana. Ako je namještaj dizajniran za ljetni odmor na otvorenom, ne možete ga obložiti, već upotrijebiti uklonjive jastuke ili ga prekriti vodonepropusnim materijalom.

Značajke crteža:

 1. Vez je podijeljen u tri jednaka segmenta. Kada su presavijeni, predstavljaju jedan kvadratni blok. Dimenzije su odabrane za antropometrijske podatke.
 2. Dizajn je opremljen dodatnim nogama koje su skrivene kada su presavijene. Moguće su opcije s 2 noge, ali za veću stabilnost bolje je napraviti 4: par na kraju i par u sredini vezova.

Ostalo je standardno - dva bočna zida, nasloni za ruke, leđa. Da se vez ne probije pod težinom vlasnika, nužno je napravljen okvir tračnica.

Priprema materijala i alata

Da biste sami dovršili sve faze rada, trebat će vam sljedeći skup alata:

 • Metalni vladar;
 • Mjera vrpce;
 • Jednostavna olovka;
 • pila;
 • odvijač;
 • Bušilica (ako je materijal okvira previše tvrda);
 • Papir s finim zrnom;
 • Građevinski spenjač za pričvršćivanje presvlaka;
 • Šivaći stroj;
 • Škare na tkanini.

Od materijala trebate šperploču, ivericu, metalne šarke, vijke i šipke za okvir uređaja. Tapaciranje tapeta odabire se na temelju preferencija vlasnika. Najpopularniji materijali:

 1. Hidrofobni. Flock, velsoft, najlon, mikrofiber.
 2. Otporan na habanje. Poliester, gunny, žakard.

Pomoć: Najviše proračunska opcija je matiranje. Ako sredstva dopuštaju, bolje je kupiti jato - ovo je antivandal i lak za čišćenje premaza.

Da bi sjedalo bilo mekano, potrebni su vam listovi od pjenaste gume debljine najmanje 2 centimetra.

Sastavljanje proizvoda

Potrebno je izrezati sve detalje, od bočnih zidova do dna sklopivog dijela. Potonji bi trebao biti trajniji, izrađen od šperploče. Bočne zidove mogu biti izrađene od prešanih listova.

Kad su bočne strane i leđa spremni vijcima, pričvrstite ih jednim od kvadrata šperploče - onim koji će poslužiti kao osnova cijele strukture. Za dimenzije kvadrata stvorena su dva identična elementa okvira, a svaki mora imati najmanje dvije dodatne šine u sredini. Šperploča je punjena na okvir. Sva tri kvadrata kada su presavijena trebala bi stvoriti jedinstvenu jednoliku strukturu. 4 šipke - noge, prikovane su za donji okvir.

Završna faza je koža okvira. Ako vam trebaju uklonjivi poklopci, oni moraju biti naljepljeni na pisaćem stroju, dodani patentnim zatvaračima. Najlakša opcija je da jednostavno stavite listove pjene na sjedala, zatim tkaninu, izvučete njezine rubove ispod okvira i pričvrstite na šperploču građevinskim spajalicom. Bočni zidovi, nasloni za ruke, leđa tapecirani su na isti način.

Pogledajte video: Uradi sam S07E07 - drvena klupa DIY (Prosinac 2019).

Loading...

Ostavite Komentar