Sami ormar

Ako trebate iskoristiti slobodni prostor u sobi, možete ugraditi garderobu. Ovaj je dizajn postao popularan zbog svoje funkcionalnosti.

Kako napraviti DIY ormar

Ugradnja garderobe počinje s izgledom. Potrebno je izmjeriti sobu. Sljedeći je korak izrada žičanog okvira. Zatim unutarnje punjenje (šipke, police i ladice). Tada se stvaraju vrata. Posljednji korak je stvaranje potrebne fasade, tako da se struktura uklapa u sobu.

Priprema alata i materijala

Ormar može biti izrađen od jednog od sljedećih materijala:

 1. Podstava i drvo. Oni su izdržljivi, pouzdani i ekološki prihvatljivi. Ali još uvijek ova opcija nije najbolja. Ako je kabinet postavljen u nišu, trajno nakupljanje vlage ošteti materijal.
 2. Gips. Ovaj se materijal lako obrađuje. Ali ne može se koristiti kao podrška. Okvir mora biti izrađen od metala.
 3. Laminat MDF ili fiberglas. Trenutno se ovi materijali smatraju najboljim. Mogli su sačuvati u sebi sve prednosti drva (čvrstoću i trajnost). I otporni su na visoku vlažnost.
 4. Iverica. Prednost u niskoj cijeni materijala. Ali ne drži dobro pričvršćivače i nije ekološki prihvatljiv.

Za rad su vam potrebni sljedeći alati:

 1. Odvijači.
 2. Pila za metal.
 3. Rulet.
 4. Razini.
 5. Nož.
 6. Osobina.
 7. Daska za glačanje.
 8. Trg.

Upozorenje! U nekim se slučajevima tijekom montaže mogu zahtijevati i drugi alati.

Kako napraviti mjerenja

U ovom trenutku moraju se napraviti crteži. No još je bolje napraviti vizualni model.

Prvo morate izmjeriti sobu. Ako se planira montirana konstrukcija, potrebno je izmjeriti niše ili zid. Nakon toga prelazimo na mjerenje unutarnjih odjeljaka.

Skiciranje je najvažniji i najteži korak sklapanja. Većina grešaka nastaje upravo ovdje, jer trebate precizno izmjeriti sobu i dimenzije budućeg ormara. Svaka pogreška u ovom koraku može dovesti do činjenice da se stvorena struktura ne uklapa na planirano mjesto ili je premala.

Upozorenje! Ako ćete sastaviti ormar na podu, potrebno je razmotriti dodatnih 10 cm, jer u protivnom neće raditi kako biste ga instalirali. Ovo je udaljenost između protoka i okvira prostorije.

Postoji mnogo gotovih projekata koji se mogu naći na Internetu. Prema njima, prosječne vrijednosti ormara su sljedeće:

 1. Visina 2,5 m.
 2. Dubina 50cm.
 3. Širina 1,5m.

Dimenzije ormara ovisit će o egu rada. Ako vam je potreban dizajn za pohranu malih kućanskih predmeta, prikladan je mali ormar. Ako će u ormaru biti odjeće i drugih stvari (možda kućanskih aparata), potrebna je velika struktura. Prema ovome, izračuni su.

Čim utvrdimo dubinu, visinu i širinu ormara, moramo izmjeriti vrata. Sve ovisi o izračunu širine ormara. To jest, ako je širina 1,5 metara, a debljina materijala 15 cm, tada trebate slijediti ovu formulu 1500 - 2 * 15 = 1470 - širina vrata ormara. Mora se izmjeriti i visina vrata, ali ovdje se uzima u obzir kapa.

Šifon sebe: korak po korak upute

Nakon što napravimo sve skice i kupimo materijale, potrebno je započeti s sastavljanjem okvira. Baza ide prva. Dno mora biti označeno tako da sve noge šifona imaju jednoliko opterećenje. Za postavljanje baze koriste se pričvršćivači, koji se nazivaju mozgalice. Da bi struktura bila stabilna, potrebno je da se baza nasloni na zid.

Sljedeći korak je ugradnja bočnih ploča. Krajevi se moraju prethodno brušiti kako bi se osiguralo da se prilegnu uz stražnji zid. Najvažnije je obratiti pažnju na pouzdanost garderobe. Za ravnomjerno poravnavanje bočnih zidova koristite razinu.

Sada trebate napraviti unutarnje punjenje kabineta. Instaliramo šipke, police i kutije. Obratite pažnju. U procesu montaže kutija prvo morate instalirati vodeće mehanizme, a zatim odgovor. Fasade će biti posljednje.

Posljednji korak je ugradnja vrata. Možete kupiti gotovu ploču namještaja ili je možete sami izrezati iz drvene ploče. Ugradnja vrata je važna faza, jer je potrebno voditi računa o težini i dimenzijama vrata. Ako ih napravite velike i teške, ormar će biti teško koristiti.

Izraditi ormar sami, prilično je jednostavno. Posebna pažnja mora se posvetiti odabiru materijala i stvaranju skice.

Pogledajte video: LPS:Nismo sami Ep:4 sez:1krvavi ormar (Studeni 2019).

Loading...

Ostavite Komentar