Sami ladice

Komoda je jedan od najpovoljnijih i najprimjerenijih komada namještaja. Može pohraniti i stvari i pribor. Ovisi o mjestu gdje se nalazi. Ponekad je teško odabrati gotovu verziju namještaja. Da biste ga stvarno stvorili vlastitim rukama, uzimajući u obzir potrebe za veličinom i duljinom kutija.

Kako napraviti drveni komod s vlastitim rukama

Najčešći namještaj je drvo. Ali upotreba i obrada kvalitetnog drva je skupa. Da biste sami izradili komod, morate jasno slijediti plan za njegovo stvaranje.

 • Početni i važan korak je stvaranje crteža. Rad se izvodi strogo u skladu s njim. To je neophodno kako bi se svi elementi sabrali.
 • Sljedeći korak je kupnja potrebnih materijala i priprema alata za rad. Materijali i pribor kupuju se na temelju izračuna koji je napravljen na crtežu.
 • Nakon što na raspolaganju bude sve što vam treba za posao, možete početi pripremati dijelove. Sve su ploče izrezane na veličinu i rupe su izbušene kako bi ih spojile zajedno.

Montaža i uređenje, završne faze rada, čijim će se visokokvalitetnim učinkom ispostaviti odličan komoda.

Koji će alati biti potrebni

Za izradu ormarića vlastitim rukama trebat će vam standardni set alata koji je dostupan u mnogim domovima. Alate je bolje koristiti dobre. To će osigurati udobnost tijekom montaže, njegovu kvalitetu i mogućnost uživanja u radu.

 • Obvezno za montažu ima odvijač i skup različitih bitova za njega, uključujući šesterokutne bitove. Prije upotrebe trebate potpuno napuniti bateriju kako ne bi došlo do usporavanja procesa rada.
 • Bušilice po drvu. Obično, za rad s namještajem za ormare, preporučeni promjer bušilice iznosi 5 i 7 mm.
 • Usisavač je poželjan.
 • Vladar kuta konstrukcije.
 • Sušilo za kosu od željeza / zgrade.
 • Rulet.
 • Olovka.
 • Fini brusni papir, suh ručnik, tupi nož.
 • Materijal za komoda.
 • Vodilice na valjcima.
 • Potrebni pribor (vodiči, noge, ručke).
 • Potvrdi, čavli, vijci.
 • Dvostrana traka.
 • Rub za piljenje rubova.

Dijelovi namještaja

Postoji niz osnovnih detalja koji će se naći svugdje.

 • U početku, bilo koji komoda ima zidove, koji su countertop, bočni stalci i stražnja strana. Nedostaje prednji zid, ovo je prednja strana komoda, na njegovo mjesto su ugrađene ladice.
 • Kutije se sastoje od prednjeg dijela, stražnjeg i bočnih zidova, dna. Oni su fiksirani na armaturi u obliku vodilica, a na kraju su pričvršćene ručke.
 • Komoda, kao i bilo koji drugi komad namještaja, ima spojnicu i fasadu.
 • Noge će poslužiti kao dodatni pribor, njihova upotreba nije obvezna.

Kako odrediti veličinu

Najlakši način bit će izrada projekta komoda s računalnim programom za dizajn namještaja, koji će u potpunosti izračunati broj elemenata potrebnih za sastavljanje, njihove veličine i sastaviti računalni 3D model. Na njemu možete vidjeti buduće komode. Zgodno, ali za to su potrebne vještine posjedovanja osobnog računala i programa "AutoCad", "Kompac 3D".

To možete učiniti bez korištenja suvremenih računalnih tehnologija ako sami sastavite crtež i izračunate dimenzije elemenata ormara. Da biste to učinili, morate jasno zamisliti budućeg komoda u svojoj glavi. Nabavite zalihe pribora za crtanje i započnite s poslom. Potrebno je graditi na općim zahtjevima visine, širine i duljine. Preostali detalji u velikoj će mjeri odgovarati. Kroz jednostavne proračune i izradu crteža na kojem morate sve izračunati, neće biti poteškoća s dimenzijama.

Kako odabrati materijal namještaja

Stablo, Prirodno drvo je prikladno kao materijal za izradu. Izdržljiv materijal, ekološki prihvatljiv. Njegova se kvaliteta ne može usporediti s drugim materijalima. Materijal je kvalitetan, cijene neće biti jeftine, respektivno. Varijacije cijena ovise i o vrsti drva.

Materijal je težak i stabilan. Nevjerojatno mirisno. Ulazeći u sobu u kojoj je namještaj izrađen od prirodnog drva, možete osjetiti lagani, neopterećeni zrak.

Namještaj od prirodnog drva treba završne ukrasne operacije.

Iverica. Ako je prvo iskustvo stvaranja namještaja vlastitim rukama prvo, možete odabrati jeftinu opciju da izbjegnete oštećenje dijelova uslijed neiskustva. Bez iskustva možete krivo izrezati daske, izvršiti pogrešna mjerenja. Tada morate kupiti nove dijelove. Ovo je gubitak vremena i materijalnih troškova. Za prvi pokus prikladan je kompozit drveta. Iverica - prešani drveni iver. Jeftin, praktičan materijal od kojeg se izrađuje namještaj ekonomske klase.

Sami ladice

Dizajn treba ispravne izračune, tako da je namještaj visokokvalitetan, u potpunosti ispunjava zahtjeve.

Za izradu crteža trebat će vam grafički papir, ravnalo i olovka. Ovdje biste se trebali prisjetiti lekcija crtanja i uključiti maštu.

 1. Razmislivši o dizajnu komoda, zacrtajte njegov opći oblik i bočni pogled. Odredite željenu veličinu. Potrebno je uzeti u obzir debljinu ploča i dimenzije sastavnih dijelova, tako da se elementi međusobno spajaju tijekom montaže.
 2. Crteži su shematski prikaz namještaja u nekoliko oblika. Na njemu možete pročitati dimenzije, izračunati detalj.
 3. Obavezno uzmite u obzir činjenice da komoda mora biti stabilna, imati krutost, a ne zgusnuta.
 4. Planirajte ladice, veličinu, označite ih na crtežu mjesta vodećih valjka, duljine ladica, veličine poklopca ladica.
 5. Vodilice moraju strogo zauzimati svoje mjesto na dnu kutije, pričvršćene na bočnom zidu.

PAŽNJA: razmak između zidova kutija i okvira je najmanje 3 mm.

Za početnike u dizajnu namještaja, najbolja opcija je korištenje gotovog crteža. U gotovoj verziji sve je već izračunato. Glavna stvar je koristiti materijale iste veličine, debljine.

Komoda za šminku napravite sami: vodič po korak

Komoda će postati prikladno tlo za pohranu kozmetičkih dodataka. Ne zauzima puno prostora, istovremeno je prostran. Češće veličina ne prelazi 120 cm u širinu. U duljini i visini ne više od 1 metra.

 1. Piljenje ploča vrši se pomoću ubodne pile. Ručno ne arhivirajte bez problema, posebno u nedostatku iskustva.
 2. Nakon pripreme svih potrebnih elemenata i pribora, možete nastaviti s montažom. Prvo se sastavlja okvir proizvoda. Između sebe se sastavljaju pomoću samoreznih vijaka.
 3. Sada pričvrstite grede. Važno je postaviti ih nasuprot drugome pod pravim kutom.
 4. Sada su instalirane kutije. Pričvrstite vodilice na zidove.
 5. Zatim se od pripremljenih elemenata sastavljaju kutije, na njih su instalirani vodeći valjci. Nakon toga, kutije se umetnu u vodilice. Vozili bi se lako, glatko. Ne bi trebalo biti širokih praznina između kapaka ladica.
 6. Ako se sve spojilo, onda su proračuni tačni. Sada možete instalirati countertop na komodu i instalirati ga na pravom mjestu. Kozmetički komoda nalazi se dobro pored ogledala.

Najbolji materijal za izradu

Materijal namještaja prvenstveno je odgovoran za njegovu kvalitetu. Uvijek je teško raditi s dobrim materijalom, ali svatko tko želi čist zrak i kvalitetan namještaj u svom domu nesumnjivo će ići prevladati teškoće.

Nijedan materijal za namještaj nije bolji od prirodnog drva. Postoje prikladniji, praktičniji materijali, ali ne i bolji.

Drvo je mekano i tvrdo., Tvrde sorte: orah, trešnja, bukva, orah. Takav je materijal skup i težak. Istovremeno je najskuplja i izdržljiva.

Meke sorte: lipa, bor, ariša, jelša, smreka. Mekani i lagani materijali. Drvo je siguran materijal za dom. Ovaj materijal je najbolji.

Dijelovi montaže

Komoda se sastoji od nekoliko dijelova:

 • countertop 1 pc .;
 • bočni stalci 2 kom .;
 • dno 1 p .;
 • šipka za vezanje 1 kom .;
 • fasada komoda;
 • stražnji zid;
 • stražnji zidovi kutija;
 • prednji dijelovi ladica;
 • dno kutija.

Shema za sastavljanje komoda za kozmetiku

Montaža se odvija prema sljedećim uputama.

 1. Izrežite ploče prema potrebnim dimenzijama. Da biste to učinili, upotrijebite električnu slagalicu. Spremne ploče odgovarajuće veličine možete naručiti u trgovini hardvera. To uvelike pojednostavljuje rad.
 2. Otvorite rubove ploča s rubom. Rub se nanosi na željeno područje. Pegla se kroz krpu željezom zagrijanom na srednju temperaturu.
 3. Označavanje je u tijeku. Postoje mjesta za potvrde. Mjerenje točaka na oba dijela koja se spajaju na istoj udaljenosti. Izbušite točke bušilicom po drvetu. Njegov promjer trebao bi biti nešto manji od potvrdnog. To je potrebno kako bi veza bila tijesna i ne bi se raspala.
 4. Prije sastavljanja kućišta označite mjesta ugradnje vodilica. Oznaka počinje od dna unutarnjeg dijela, povlačeći se 30 mm od dna. Preostale osi označene su izračunom: Visina fasade ladice je +3 mm - 25 mm. Ova je točka sredina vodilice. Ako je visina svih kutija jednaka, rezultirajuća udaljenost je jednaka između svih.
 5. Spajanje dijelova tijela. Uvrtajte potvrde u pripremljene rupe. Prikladno je započeti povezivanje dna sa bočnim stupovima, postupno se krećući prema gore.
 6. Pričvrstite stražnju stranu komoda. Prije ovog koraka provjerite jesu li svi uglovi tijela ravni.
 7. Sklopite zidove kutija i dno zajedno.
 8. Pričvršćivanje vodiča do označenih točaka unutar okvira i podudaranja na kutijama. Umetnite ih u kućište.
 9. Zavijte na radnu površinu.
 10. Pričvršćivanje fasade ladica. Prvo ih pričvrstite na vrpcu. Ako su u razini, zategnite ih.
 11. Montaža hardvera. Ova faza uključuje olovke i ukrasne elemente.

Kozmetički komoda spremna je za upotrebu. Sastaviti ga vlastitim rukama nije samo isplativo, već i uzbudljivo.

Pogledajte video: ORGANIZACIJA KUHINJSKIH ORMARIĆALADICA (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar