Kako odabrati pokrivač za krevet do unutrašnjosti

Poklopac, čini se, detalj je interijera koji ne zahtijeva posebnu pozornost. Ali to nije tako. Savršeno usklađen, može vizualno povećati prostor, dodati udobnost i krevet učiniti pravim ukrasom spavaće sobe. Članak će vam reći kako odabrati pokrivač za krevet, na koje točke trebate obratiti pažnju prilikom odabira.

Pokrivač kao element interijera

Dizajn kreveta treba biti idealno kombiniran s unutrašnjošću sobe. Ovisno o izboru tekstilnih predmeta, krevet može učiniti sobu svijetlom ili mirnom, luksuznom ili minimalističkom.

Boja i tekstura tkanine pokrivača treba biti u skladu s bojom zidova i zavjesa, dizajnom kreveta. Dakle, na krevetu s elegantnim uzglavlja od kovanog željeza, masivni tekstilni proizvod izgledat će smiješno. Ako su zidovi i zavjese u sobi izrađeni u mekim pastelnim bojama, tada će svijetla leopard prekrivačica izgledati jeftino i zasjeniti cjelokupnu udobnost spavaće sobe. Jednom riječju, to se ne bi trebalo samo voljeti. Kada kupujete ili šivate, morate je figurativno zamisliti u spavaćoj sobi.

Kriteriji odabira

Da bi ovaj tekstil mogao nastaviti interijer i ne pokvariti cjelokupnu sliku u spavaćoj sobi, morate znati određene kriterije odabira:

 1. Boja sobe. Kad su zidovi tamni, tekstilni elementi spavaće sobe biraju se svjetlijim za nekoliko nijansi. Na primjer, s plavim zidovima najbolje rješenje bi bilo plavo ili tirkizno prekrivač. Ako su zidovi lagani, tada nije potrebno odabrati ovaj element iste boje. Dopuštene su razlike u nekoliko nijansi. Dakle, s bež zidovima, i smeđa i bijela boja izgledat će dobro.

Pozadina. Ako je tapeta u spavaćoj sobi s uzorkom, onda bi pokrivač trebao biti običan! Tako soba neće izgledati šareno. Uz šarene zidove, potreban vam je barem jedan veliki element interijera, na kojem će se oči "odmarati".

 1. Boja zavjesa. Mnogi misle da bi zavjese i prekrivači trebali biti potpuno isti. Još prije 15 godina takvo je uređenje interijera bilo uobičajeno. Sada dizajneri kažu da se ove dvije stavke ukrasa mogu jednostavno nadopunjavati. Dobro je kada se tekstura i boja tkanine kombiniraju međusobno. Na primjer, zavjese na zatamnjenim prozorima i vuneni pokrivač na krevetu.
 2. Dekor zidova. Zid iznad glave kreveta često je ukrašen svijetlim elementima. Izgled kreveta i detalji zidnog dekora mogu se povezati u jednom stilu širenjem pokrivača s sličnim uzorkom.
 3. Akcenti. Ako je soba izrađena u skromnim pastelnim bojama, a duša traži svjetlost, tada će šareni dizajn kreveta biti sjajno rješenje. Tako možete dodati bogatstvo unutrašnjosti.

Pozadina. Svijetlo pokrivalo će biti središnji objekt u mirnom dizajnu spavaće sobe. Mora biti besprijekornog oblika i veličine, u suprotnom će pogled na sobu biti neuredan.

 1. Tekstura. Proizvod može biti glatke ili labav teksture. Glatke izgledaju sjajno u sobama strogog dizajna koji imaju jasan dizajn. Lagana, voluminozna tekstura pogodna je za stvaranje domaćeg, pomalo ležernog, ali ugodnog stila za spavaću sobu.

Kako odabrati pokrivač u spavaćoj sobi

Prekrivač za pokrivač nije samo izvrsno dizajnersko rješenje, već štiti krevet od prašine i prljavštine, skriva oštre kutove kreveta, djeluje kao topla pokrivač tijekom dnevnog odmora. Jednom riječju, ona rješava svakodnevne praktične probleme. Ispravno odabran, trajat će mnogo godina.

Kriteriji odabira

Prilikom odabira prekrivača, morate se pridržavati glavnih kriterija:

 1. Tkanina mora biti sigurna za zdravlje. Naravno, prednost treba dati prirodnim tkaninama. Kada koristite sintetičke materijale, imajte na umu da oni mogu izazvati alergijske reakcije. Ako alergični ljudi žive u kući, bolje je odbiti takav proizvod.
 2. Veličina. Prekrivač ne smije pokrivati ​​samo površinu kreveta, već i visjeti na rubovima. Pogotovo ako postoje oštri uglovi, a djeca žive u kući. Idealna veličina proizvoda je 60-70 centimetara veća od veličine madraca.
 3. Kvaliteta tkanine. Tkanina se ne smije previše naborati. Oni često leže u krevetu tokom dana, a njegov zgužvan izgled može dati osjećaj nereda u sobi. Prilikom odabira također morate obratiti pažnju na boju tkanine. Koliko je dobro obojen proizvod? Prolijeva li tijekom prvog pranja?

POMOĆ! Da biste znali sigurno, možete kapnuti tekući amonijak na uzorak tkiva. Kvalitetnim bojanjem proizvod neće promijeniti boju.

Savjeti za dizajn

Ispunjava li odabrani proizvod sve kriterije kvalitete i stila? Izvrsno! Konačni će dodir biti opći savjeti dizajnera, koji vrijedi uzeti u obzir:

 1. Potrebno je uzeti u obzir temperaturu u spavaćoj sobi. Ako je soba vruća, prekrivač je bolje osvijetliti. Suprotno tome, niže temperature su prilika da odaberete tijesnu opciju.
 2. Prilikom odabira boje, bolje je ne zadržavati se na previše svijetlim nijansama. Na njima su vidljive čak i najmanje mrlje.
 3. Ako je soba mala, tada se ne preporučuje korištenje tamnog pokrivača. Prostor vizualno postaje još manje.
 4. Kada soba nije na sunčanoj strani, svjetlost bi trebala dati dizajn kreveta. Nježne nijanse savršeno će se nositi s tim zadatkom.

Poklopac može biti različit. Njegov izgled može transformirati sobu do prepoznavanja. Da biste odabrali savršenu opciju, ne trebate posebno znanje. Morate samo pristupiti izboru kreativno, ali mudro.

Pogledajte video: Dusek Casper (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar