Kako napraviti krevet za mačku vlastitim rukama

Svaki član obitelji u kući ima svoj krevet, a mačka bi ga trebala imati. Vlastito mjesto za spavanje kućnog ljubimca neophodno je koliko i kompletna prehrana, igračke i vlasnikova ljubav. Pogledajte bliže životinju koja živi u vašoj blizini - mačka spava veći dio svog života, pa bi joj krevet trebao biti što udobniji. Međutim, mekani kauč nije samo udobnost za životinju, već i sastavni dio interijera.

Uzimajući u obzir gornje čimbenike, mačji krevet bi trebao biti udoban i atraktivan s estetskog stajališta. Ležaljka za mačku može se kupiti u trgovini za kućne ljubimce, ali izrada mekog kreveta ili kauča vlastitim rukama mnogo je jeftinija, a životinja će definitivno cijeniti brigu velikog prijatelja.

Kakav bi trebao biti krevet za mačke

Pravi krevet za mačke mora ispunjavati nekoliko kriterija:

 • udobnost za kućne ljubimce - meko punilo, prekrivač od prirodne tkanine bez neugodnog mirisa;
 • kompaktnost;
 • estetska privlačnost;
 • zaštita od propuha - bočnih ili visokih zidova;
 • mogućnost uklanjanja poklopca za pranje ili čišćenje.

Po obliku, boji tkanine i dizajnu, krevet za mačku može biti bilo što. U idealnom slučaju, to bi trebalo biti učinjeno u skladu s unutrašnjošću sobe u kojoj životinja obično spava.

Kako napraviti krevet za mačku vlastitim rukama

Da biste napravili krevet "uradi sam" za mačku, ne morate kupiti skupe pokrivače. U pravilu, u svakoj kući postoje ostaci tkanine, male kuglice od navoja, polistirena i drugih improviziranih materijala koji se mogu koristiti za stvaranje tople i ugodne klupe za kuću, kauč i štednjak. Položite raspoložive predmete ispred sebe, morate smisliti oblik budućeg proizvoda, po mogućnosti čak nacrtati skicu na papiru.

Mačja klupa sa stranama

Za izradu klupa za štednjake sa stranicama stane stari, ravni jastučić od obloga od poliestera. Uklanjamo jastučnicu, a punilo narežemo tako da dobijemo dugački valjak (mogu se koristiti dva ili čak tri dijela), koji će poslužiti kao strane i veliki dio koji obavlja funkciju dna. Mi šivamo svaki detalj po obodu. Preporučljivo je bljesnuti stranu u sredini.

Još nismo šivali dijelove od tkanine. Povezujemo rubove strana tako da prostor formiran iznutra odgovara veličini dna. Na unutarnji jastuk treba prišiti jastuk. Sada samo stavite stranice u prostor predviđen za krevet, a unutra umetnite jastuk s jastučnicom.

Sofa za mačku

Da bismo napravili udoban kauč za mačku, potreban nam je jednostavan skup materijala:

 • gusta polistirenska pjena - možete kupiti u trgovini hardvera ili koristiti liste pakiranja, na primjer, iz hladnjaka;
 • meka pjenasta guma male debljine;
 • presvlaka tkanina;
 • PVA ljepilo.

Kauč ​​se sastoji od 4 dijela - kauča, leđa i dva bočna zida. Montaža se izvodi u dvije mogućnosti:

 1. Okvir pjene je zalijepljen, na njega je zalijepljena pjena. Dalje je struktura prekrivena tkaninom.
 2. Svaki dio je pojedinačno obložen, a tek nakon toga dolazi do sklapanja.

Druga opcija je lakša za izvedbu, a proizvod izgleda urednije. Za prvu metodu sastavljanja moguć je uklonjivi poklopac koji se može zatvoriti ispod ili iza leđa.

VAŽNO! Prilikom odabira tkanine za pokrivač pripazite da nakon pranja ne sjedne. Ako je materijal podložan skupljanju, šivajte veliku pokrivačicu.

Krevet od mačjeg džempera

Lovili ste zaboravljeni pleteni džemper iz utrobe šifona, ne možete samo izgraditi udoban kauč za pahuljastog kućnog ljubimca, već i dati novi život staroj stvari. Samo će kućanstva znati da je prije bio nošen mekani krevet.

Korak po korak:

 • pulover damo na ravnu površinu, zašijemo vrat i šivamo šav od pazuha do pazuha;
 • pričvršćujemo rukave na šavovima na strane džempera (također na šavovima);
 • ispunimo cijev koju formiraju rukavi sinteponom;
 • iz sintetičkog zimzelera izrezali smo umetak pravokutnog oblika po širini jakne, pretapali smo tanki materijal u nekoliko slojeva;
 • popunjavamo tako da zauzima cijeli gornji dio i završava na srednjoj poprečnoj liniji džempera;
 • savijte slobodni kraj prema dolje, podignite ili popravite pomoću gumba;
 • šivamo rubove manšeta.

Kauč ​​je spreman. Spojevi manžeta mogu se ukrasiti prikladnom tkaninom ili kukičani.

King krevet za mačku

Ako imate stari stol i ne možete ga koristiti, nemojte žuriti da ga bacate. Od ovog komada namještaja napravite kraljevski krevet za mačku, a životinja će sigurno cijeniti vaš rad.

Uz tablicu za rad će biti potrebni sljedeći materijali:

 • madrac ili jastuk;
 • platno;
 • lak za drvo;
 • ukrasi;
 • ljepilo.

Staru boju ili lak za drvo potrebno je ukloniti s drveta brusilicom ili ručno. Zatim nanesite novi ukrasni premaz. Umjesto laka, možete koristiti boju bez oštrog mirisa (na bazi vode). Kad se stol potpuno osuši, okreće se naopako i između stranica se stavlja madrac. Od tkanine trebate šivati ​​nadstrešnicu, za koju će noge poslužiti kao potpora. U nadstrešnici je ostavljena rupa kroz koju će mačka ući u svoj kraljevski stan.

Gdje položiti mačji krevet

Imaju mačji krevet gdje mačka nikoga ne smeta, nema propuha i jake vrućine. Drugim riječima, na mjestu gdje će životinja doživjeti najveću utjehu. Mnoge mačke vole spavati na brdu, gdje je prikladno gledati što se događa okolo. Sigurno je vaš ljubimac u ovoj kategoriji, pa stavite njegov krevet na otoman ili napravite posebno postolje za krevet. Glavna stvar je da životinja (posebno mačić) treba imati slobodan pristup svom mjestu spavaće sobe.

Pogledajte video: SIHIRI 2 NAČINA DA SAZNATE KO VAM JE NEŠTO NAPRAVIOnakon slušanja pročitajte tekst ispod klipa (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar