Savijač na balkonu napravite sami

U noćnom ormariću na balkonu možete pohraniti razne stvari koje se ne koriste svakodnevno. Postoje mnoge sheme i crteži, pomoću kojih možete napraviti noćni ormarić vlastitim rukama. Možete stvoriti i vlastite crteže i individualni dizajn takvog namještaja.

Opcije dizajna

Prije početka rada trebamo utvrditi kako će se koristiti naš noćni ormarić. Ovisno o tome, možete odabrati jednu od sljedećih opcija dizajna:

 1. Noćni stočić sa ljuljačkim vratima.
 2. Noćni ormarić s kliznim vratima. Idealno ako nema dovoljno slobodnog prostora na balkonu.
 3. Podizni vrh stola.
 4. Dizajn sa roletama ili zavjesom umjesto vrata.

Upozorenje! Unutar noćnog ormarića ugrađene su police. Njihov broj ovisi o predmetima koji će se tamo pohraniti. Najčešće su dovoljne 2-3 police.

Koji se materijali mogu koristiti

U većini slučajeva ormari na balkonu izrađeni su od istog materijala koji je završio sobu. Najčešće opcije su pločice od drvenih vlakana, plastika i obloga od drva. Ovi materijali su dobro otporni na temperaturu i vlagu. Ali ako koristite pločice izrađene od drvenih čipsa, potrebno je izolirati balkon, jer visoka vlaga može negativno utjecati na gotov namještaj. Obratite pažnju. Kad odaberete jedan od navedenih materijala, nećete imati ograničenja u boji ili tvrđi ormarića.

Ako odaberete laminiranu ivericu, noćni ormarić izgledat će poput običnog stambenog namještaja. Proizvodi od plastike lagani su, a proizvod na bazi obloga ističe se po svojoj učinkovitosti. Svi nabrojani materijali lako se obrađuju, trajni su i izdržljivi i lako se oblikuju. Dakle, glavna stvar pri odabiru materijala bit će kako će izgledati na pozadini balkona.

Početak

Rad uvijek započinje s pripremom projektnog plana, brojenjem potrebne količine materijala i njihovom kupnjom. Ako ste odabrali drvene iverice, tada će vam trebati listovi materijala određene veličine, završna traka, šarke, pričvršćivači i nosači. A trebat će nam sljedeći alati:

 1. Nož za boju.
 2. Odvijač.
 3. Bušilica i potreban set bušilica.
 4. Olovka koja se koristi za označavanje.

Proces proizvodnje

Postupak izrade noćnog ormarića:

 1. Prvo morate napraviti okvir krutosti. Za to nam je potrebna greda s presjekom 40x40. Okvir treba fiksirati i na pod i na zidove balkona. Za to se koriste trajni metalni uglovi.
 2. Na kutiji je instaliran poklopac. U redu je ako ide izvan okvira. Da biste ojačali poklopac, trebat će vam uglovi koji su postavljeni unutra.
 3. Sada možete instalirati police. Odaberite onoliko koliko nam treba.
 4. Vrata su instalirana.
 5. Zglobovi su skriveni pomoću elemenata za ukrašavanje.

Sastaviti je ormar prilično jednostavno, a rezultat je visokokvalitetni namještaj koji izvrsno koristi nepotreban prostor na balkonu.

Pogledajte video: Kiseli kvašeni krastavci ReciPeci Sandre Gašparić (Siječanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar