Kako izravnati kosu peglom za uvijanje

Ravna sjajna kosa ključ je dobro njegovane frizure i atraktivnog izgleda. Štoviše, ravna kosa nikada neće izaći iz mode. Ako ste prirodno kovrčavi ili valoviti, ali pri ruci nije bilo posebnog glačanja - ne brinite. Za curling možete koristiti željezo za uvijanje. Ispada da ne može samo navijati, već i obavljati potpuno suprotan zadatak - kako bi kosa bila savršeno glatka i ujednačena.

Kako izravnati kosu peglom za uvijanje

Za provođenje postupka ravnanja trebat će vam:

 • cilindrično željezo za curling;
 • češalj;
 • elastična traka ili kopča za kosu;
 • toplinska zaštita;
 • proizvodi za styling.

Za početak operite kosu šamponom i balzamom. Temeljito isperite tako da nema tragova sapuna. Osušite glavu ručnikom i pažljivo češljajte kovrče češljem s rijetkim zubima ili prstima. Na vlažnu kosu nanesite toplinsku zaštitu u obliku spreja ili gela od korijena do krajeva. Također u ovoj fazi možete koristiti mousse za volumen i sjaj. Postoje i alati za izglađivanje: potrebni su onim djevojkama koje po prirodi imaju kovrčavu, lepršavu kosu. Osušite kosu sušilom za kosu ili na prirodan način.

VAŽNO! Nikad ne ispravljajte mokre brave! U tom će stanju biti još skloniji isparavanju vlage, a mogu postati još nestašniji i razdijeljeni.

Podijelite kosu na dva dijela: vrh fiksirajte elastikom ili fiksom za kosu, a dno češljajte i ravnomjerno rasporedite na leđima. Uključite glačalo za grijanje na struju i zagrijte na potrebnu temperaturu. Nakon što svijetli signal za toplinu, nastavite izravno na ispravljanje.

Uzmite mali pramen s donjeg sloja. Otvorite stezaljku na alatu i držite bravu u korijenu. Polako zavijte do krajeva i otvorite stezaljku. Tako najprije obradite cijeli donji, a zatim gornji sloj. Pokušajte ispraviti manje pramenove na licu kako biste zabilježili sve fine dlake i lijepo uokvirili svoje lice.

Nježno češljajte kosu za dodatni volumen. Učvrstite frizuru lakom ili mašću s par kapi ulja za styling kako biste joj donijeli mekoću i sjaj. Ovaj korak ovisi o vašim preferencijama i ciljevima.

Koje kriterije treba uzeti u obzir pri odabiru željeza za kovrče

Teško je usporediti željezo za kovrče s željezom u smislu učinkovitosti i svojstava ispravljanja. Međutim, pravilno odabran alat provodi postupak ni gore nego posebno kreiran. Ako namjeravate ispraviti se prilično rijetko, tada je upotreba željeza za uvijanje dodatna prilika da novac ne potrošite na nepotrebnu jedinicu.

Prilikom odabira obratite pažnju na sljedeće kriterije:

 1. Vrsta pokrivanja. Moderni glačala za curling proizvode se u metalnoj, keramičkoj, teflonskoj i turmanlinskoj prevlaci. Prva opcija je najneuspješnija, jer negativno utječe na kosu, uništavajući njenu strukturu i čineći je krhkom i suhom. Ostale vrste premaza aktivno se koriste u frizerskoj industriji, jer minimalno utječu na kovrče i ne uklanjaju svu vlagu iz njih.
 2. Prisutnost stezaljke. Vaš alat treba imati posebnu kopču u cijeloj duljini željeznog uvijača kako bi držao pramen, jer ga inače nećete moći koristiti kao ispravljač. Činjenica je da na modernim cilindričnim glačalima za kovrčanje zbog brzine upotrebe stezaljke mogu izostati.
 3. Promjer. Idealno za ravnanje, prikladne su jedinice s promjerom većim od 2,5 mm. Korištenje manjeg uređaja je također moguće, ali trebat će vam mnogo više vremena za obradu cijele glave.
 4. Funkcija ionizacije. Ova opcija nije tipična za većinu ovih alata, ali njezina prisutnost omogućit će vam da se riješite nakupljanja statičkog elektriciteta.
 5. Regulacija grijanja. Mnoga glačala za kovrče opremljena su gumbom za promjenu temperature kako ne bi oštetili kosu.

VAŽNO! Ako vam je kosa tanka ili obojena, ne zagrijavajte uređaj iznad 100 ° C. Ako su vam kovrče dovoljno guste ili kovrčave, možete podići temperaturu sa 100 na 160 ° C. U svakom slučaju, ne zagrijavajte željezo za curling iznad 200 ° C, to prijeti spaljivanju vlasi.

Kako održavati zdravu kosu pomoću željeza za curling

Alati za oblikovanje uvijek rade na visokim temperaturama. Da biste izbjegli pretjerano oštećenje kose, slijedite jednostavna pravila:

 1. Nikada ne zagrijavajte željezo za uvijanje do maksimuma.
 2. Prije ravnanja koristite sredstva za termičku zaštitu. Dostupne su u obliku spreja, gela, seruma, moussea ili pjene, kreme ili losiona. Odaberite opciju koja odgovara vašoj gustoći i teksturi kose.
 3. Radite samo s prethodno osušenom kosom.
 4. Izbjegavajte uređaje sa metalom.
 5. Ne držite curling na jednom mjestu dulje od 2-3 sekunde.
 6. Redovito čistite aparat od ostataka styling proizvoda kako ne bi na njemu izgorjeli.

Pogledajte video: Kako nakovrčati kosu peglom (Veljača 2020).

Loading...

Ostavite Komentar