Spori načini kuhanja

Blagujte vrijeme i jedite suhu hranu, iako više volite jesti ukusnu hranu? Kad se vraćate kući s posla da zagrijavate hranu? Svaki dio svog života provodite kuhajući, iako to ne želite raditi? Sporo kuhalo pomoći će vam u rješavanju ovih problema. Kad birate spor štednjak, imajte na umu da se oni razlikuju u snaga od 750 do 1000 vata, u količinama od 1,5 do 9 litara, u posudi presvučenoj teflonom ili keramikom, kao i niz opcija koje pomažu u procesu kuhanja.

Spor štednjak složen je elektronički uređaj koji, u skladu s receptom za kuhanje, kontrolira rad:

 • grijaći element, održavanje postavljene temperature;
 • radni ventil koji regulira tlak pare u posudi.

Spor kuhalo programira se za 8 do 40 programa kuhanja.

UPOZORENJE!Proizvođači istim postupcima daju drugačije ime. Stoga, ne brinite ako neki program nedostaje. U proračunskoj verziji glavni načini mogu imati nazive: "grijanje", "pilaf", "juha", "pečenje", "heljda", "pirjanje", "pirjanje", "mliječna kaša", "kašnjenje s kuhanjem". Imena govore sama za sebe.

Ako spor štednjak ima mali broj programa, nemojte se razočarati! Ova se poteškoća lako rješava ako znate da se čitava raznolikost načina temelji na jednom od pet procesa:

 1. Warka. Poklopac zatvoren, servisni ventil otvoren. Temperatura 180 stupnjeva, Tjestenina, krumpir, juhe, knedle pripremaju se u tekućini pod pritiskom. Možda postoje pomoćni načini koji se razlikuju u tlaku u zdjeli: "heljda", koja vam omogućuje kuhanje raznih žitarica od heljde, ječma i rižinih žitarica, "mliječna kaša" koristi se za kašu, ječam, rižu, kašu od zobenih mlijeka, "pilaf". Uz funkciju dodatnog prženja, način rada namijenjen je za kuhanje mesa, prženog krumpira i pilafa.
 2. Kuhanje na pari. Poklopac je zatvoren, ventil je otvoren. Temperatura 115-120 stupnjeva, Kada je opremljen posebnim spremnikom, koristi se kao dvostruki bojler za osjetljivo pripremanje niskokalorične dijetalne hrane u skladu s osnovama zdrave prehrane. Možete kuhati meso, ribu, povrće, razna priloga. Način je prikladan za zagrijavanje hrane.
 3. Vruće je. Poklopac je otvoren. Temperatura 100-160 stupnjeva, Meso, gljive, krumpir, prilozi prženi su uz dodatak ulja. Koristi se za prženje hrane za prve tečajeve. Ako posuda ima teflonski premaz, nema potrebe dodavati ulje. Ali bez ulja, okus jela se može promijeniti.
 4. Gašenje. Poklopac je zatvoren, ventil je zatvoren. Temperatura 90-140 stupnjeva, Zahvaljujući kuhanju pod pritiskom na niskoj temperaturi, sačuvaju se sva korisna svojstva proizvoda. Pogodno za pravljenje juhe, jelenog mesa, povrća, jela od ribe i mesa, žitarica, peciva.
 5. Pečenje. Temperatura 118-122 stupnjeva, Djeluje kao pećnica. Omogućuje vam prženje hrane, pečenje mesa, pećnica, pita, keksa, muffina, peciva i kruha.

Ručni programi rada

Ovisno o programima, postupak kuhanja je obično automatski. Ako se neko jelo ne nalazi na popisu, pomoć će učiniti "uradi sam". Multi-kuhar pruža mogućnost kuhanja bilo kojeg, čak i jedinstvenog jela, ne samo profesionalnim kuharima, već i onima koji su navikli na kućne recepte i ne žele ih odbiti.

Ova funkcija omogućuje vam promjenu:

 • ručne postavke tlaka;
 • temperatura unutar 25-180 stupnjeva;
 • vremenski intervali.

Dodatni načini rada za višestruko kuhanje

Proizvođači multicookers neprekidno unose bilo kakve promjene i dopune dizajna, što povećava njihovu popularnost:

 1. Jogurt. Način vam omogućuje održavanje temperature na 35 stupnjeva određeno vrijeme.
 2. Pušnica. Mogući su proizvodi bez dima.
 3. Samočišćenje. Uređaj se obrađuje pomoću pare, čime se uklanjaju sve vrste mirisa.
 4. Način očuvanja temperature jela.
 5. Način pasterizacije. Vrlo je prikladno za konzerviranje proizvoda.

Glasovne upute pružene u većem broju modela pomoći će vlasniku u izvršavanju potrebnih radnji.

Pogledajte video: Koje su mane šporeta sa staklokeramičkom pločom? (Listopad 2019).

Ostavite Komentar