Kako očistiti čajnik Coca-Cole

Svaka domaćica ima čajnik u kuhinji. Međutim, često je onečišćena, a proizvode za čišćenje sada je skupo kupiti. Skala onemogućava operativnost uređaja, stoga se mora nositi s hitnim problemom.

Kako Coca-Cola može očistiti čajnik od vage? To ne znači da morate zamijeniti uređaj. Stoga to možete učiniti na pristupačnijim sredstvima, koristeći kućne lijekove. O čemu će biti riječi u ovom članku.

Upute za čišćenje čajnika Coca-Cole

Kako očistiti čajnik Coca-Cole? Za to su nam potrebni:

 • Kuhalo za vodu;
 • Coca-Cola od kamenca u čajniku ili drugom sličnom piću;
 • Četkica za zube, mokra spužva.

Kako očistiti skaliranje u čajniku Coca-Cole? Napitak je potrebno napuniti u 2/3 spremnika. Uključite aparat i ostavite da kuha. Potrebno je pričekati oko pola sata da kemijski spojevi reagiraju s naslagama koje se formiraju na zidovima aparata.
Čišćenje čajnika Coca-Cole događa se već unaprijed pripremljenim pomoćnim sredstvima - obrišu ostatke kamenca.
Kako očistiti čajnik Coca-Cole? Ne zaboravite na nepristupačna mjesta, posebnu pažnju im posvećujemo. Ako niste impresionirani rezultatom, možete ponoviti operaciju onoliko puta koliko smatrate potrebnom.

Nakon takvog eksperimenta ostaje neugodan miris. Lako se eliminira limunskom kiselinom. Da biste to učinili, kuhajte je vodom u kotliću.

Pomoć! Kako očistiti čajnik s Coca-Cola ljestvice? Da biste maksimizirali učinke, dodajte malo sode u ulog i ostavite smjesu pola sata ili sat vremena. No, vrijedno je zapamtiti da zbog druge imenovane tvari ostaje miris koji se lako uklanja čišćenjem jedinice i kipućom vodom u njoj.

Preventivne mjere

Kako biste spriječili pojavu velike količine kamenca i ne pokušali očistiti čajnik s skale Coca-Cole, potrebno je poduzeti sljedeće mjere:

 1. Isperite čajnik običnom vodom nakon svake uporabe. Tada ne morate čistiti čajnik Coca-Cole. To će značajno smanjiti stvaranje naslaga.
 2. Da biste prokuhali, prvo ulijte omekšanu vodu. Da biste to učinili, možete primijeniti razne filtre.
 3. Bolje je eliminirati ološ tradicionalnim sredstvima, jer se kemikalija ne može u potpunosti ukloniti. Uz to, cijena njih je prilično velika.
 4. Kvalitativna pomoć u rješavanju zadataka i kućni pomoćnici: ocat i limunska kiselina. Omjer je sljedeći - jedna čaša prvog sredstva treba pretpostaviti za jedan uređaj, a jedna ili dvije vrećice za drugu.
 5. Češće gledajte svoj čajnik. U suprotnom, uklanjanje oborina nakon nekog vremena neće biti izvedivo. A ako uređaj uopće ne operete, tada će se formirati hrđa, a onda ostaje samo riješiti se samog kotlića.

Korisni savjeti

 1. Kako Coca-Cola može očistiti čajnik? Svaka sredstva za čišćenje uređaja moraju biti sigurna i prijateljska s uređajem.
 2. Imajte na umu da će se sa svakim radom kotlića vaga sve teže i teže očistiti.
 3. Nije potrebno koristiti Coca-Colu, druga slična bezalkoholna pića, na primjer, sprite, prikladna su za čišćenje.
 4. Bolje je ne koristiti ocat za čišćenje, jer ostavlja nepoželjan miris i aftertaste. A pića iz gore spomenutih izvora nisu neprijateljska po površini, a uz to ih možete kupiti po pristupačnoj cijeni.
 5. Postoje posebni uređaji koje također možete nabaviti po jeftinoj cijeni, ali to će jamčiti da zauvijek nema kamenca. To se naziva magnetski pretvarač vode. Opremljena je metalnom cijevi u kojoj se nalazi magnet. Pojavljuje se unutar cijevi za grijanje. Zahvaljujući magnetu zadržavaju se tvari sadržane u tekućini. Stoga se ne talože na dijelove zidova. Stoga, ako ne želite ili nemate vremena voditi brigu o kotliću, preporučuje se kupnja takve jedinice.

Pogledajte video: Kako skinuti kamenac iz kuhala za vodu, Super lako i brzo (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar