Napravite kosilicu za pranje rublja

Kosilica je danas gotovo neophodna za one koji imaju vikendicu ili seosku kuću.

Nije važno koliko često vozite izvan grada, ali ako tamo imate svoju kuću s najmanje malim travnjakom, morat ćete je posjeći na ovaj ili onaj način. U ove svrhe postoji kosilica - optimalan uređaj koji kombinira svu potrebnu funkcionalnost.

Pogrešno se smatra da je kosilica nešto dobro uspostavljena i da ima jedan određeni model. Zapravo, ova vrsta uređaja ima ogroman broj varijacija: od mini automobila do prilično kosilice velike veličine. Zato, razmišljajući o tome kako sami napraviti ovu vrstu tehničkog uređaja, na kraju trebate razumjeti što želite vidjeti.

Gdje započeti?

Definitivno bi trebali započeti odabirom svih detalja. Budući da kao izvor koristite perilicu rublja, trebat će vam:

  1. Motor.
  2. Kotači. U ovom slučaju možete koristiti kolica ili kolica: posuditi detalje od njih.
  3. Listovi metala. Pazite da pri odabiru vodite računa o debljini: ona bi trebala biti 2 - 4 mm.
  4. Noževi. Kuhinja neće raditi, ali od alata od čelika baš kako treba.
  5. Vodovodna cijev. Ona će poslužiti kao ukras za vašu buduću kosilicu i zato mora biti tanka.
  6. Kabel napajanja, respektivno.
  7. Vilica.
  8. Izravno prebacivanje.

Krenimo u detalje

Vraćajući se temi motora. Ovo je vrlo važan dio, pa se moraju poštivati ​​neki čimbenici.

Uobičajeno, možete se usredotočiti na motor od 180 W s startnim relejem i, naravno, kondenzatorom (pogodnim za najjednostavniju i više ne treba perilicu rublja, idealno ako se radi o podlošku starog sovjetskog „podrijetla“, jer će ovdje inherentna snaga biti samo put).

Ali kotači se ne mogu uzeti samo s kolica ili kolica, već ih napraviti i vlastitim rukama. U ovom slučaju trebat će vam izravno šperploča i ležajevi. Prilikom postavljanja držite se udaljenosti od 5 - 6 cm od tla. Ovaj segment je zbog visine košnje trave. Što se tiče broja kotača, sve ovisi o modelu koji ćete izrađivati.

Na primjer, 4 kotača je najoptimalnija opcija, jer stroj postiže stabilnu stabilnost i ravnomjerno će kositi travnjak. Tri kotača su ekonomičnija opcija, ali praktički neće biti razlike u performansama, osim ako pojedinačni osjećaj ugode i neki trenutak estetike: nema više. Dva kotača dobra su po tome što pružaju mogućnost brzog manevriranja. Na ovo se trebate prilagoditi, a nakon toga je vrlo zgodna opcija.

Metalni lim se također ne može odabrati nasumično. Prije svega, dimenzijski parametri: 30 do 50. Ovo je približna točka od koje trebamo krenuti dalje.

Širina okvira u pravilu se realizira u okvirnim okvirima od 30 do 50 cm. To je najoptimalnija opcija. S dubinom također nije potrebno pretjerivati: dovoljno je samo ako motor ne puzi izvan granica.

Noževi moraju biti izrađeni od mekog čelika, a veličina treba varirati između 2 - 3 mm (duljina) i 20 - 50 mm (širina). Obratite pažnju na sam čelik: ne bi trebao biti krhki. Na primjer, nož za pile za drvo posjeduje sve što vam treba kako biste ga koristili kao nož za kosilicu. Drška je zavarena na samoj kosilici: ne zaboravite ostaviti mjesto za namotavanje kabela!

Proces proizvodnje

Proces proizvodnje nije toliko kompliciran kao što se čini, glavna stvar je pristupiti mudro i pridržavati se oprezno zacrtanog plana.

Odredite jedan dan za izgradnju kosilice: jedan dan vam je dovoljan i nastavite. Za početak, izvadite šasiju iz kolica, možete kolica i poslužite je kao osnovu za naknadnu ugradnju metalnog lima.

Zatim uzmite cijevi i napravite olovku. Njegov oblik trebao bi biti sličan slovu "p" s pojedinačnim pogreškama, odnosno izjednačavate ovaj element za sebe. Visinu izrađujemo u skladu s rastom i zavarimo na postojeću platformu.

U istoj platformi izrezali smo rupu: ovdje će biti postavljeno osovina motora. Obratite pažnju na prednju stranu okvira: morat ćete napraviti zaštitni luk ili sam roštilj, ali uvijek od blagog čelika. U principu je roštilj još bolji jer vam na neki način može pružiti sigurnost. Ovo se odnosi na slučajeve kada nož klizne izravno s osovine ili pomaže napraviti određenu fiksaciju za stabljike, što će rezultirati glatkim uvijanjem.

Što se tiče postupka pričvršćivanja: pričvrstite vijke rešetke (gornje i donje) vijcima, a zatim pričvrstite žicom prethodno pripremljenu za to. Ova vrsta roštilja osigurava razmak noža. Prema tehničkim parametrima, to je 1 cm ispred, a 2 cm odozdo, odnosno, odozgo.

Napokon motor. Kao što je ranije napomenuto, instaliran je izravno na platformi. Na samom osovini postavit ćete nož koji je već naoštren, a u sredini prethodno napravite rupu. S instalacijom noža treba postupati pažljivo, naime: uviti nož u ruke, naravno pažljivo. Ako se nož rotira lako i bez ikakvih prepreka, to je ono što vam treba.

Mjere sigurnosti

Uz sve to, ne biste trebali zaboraviti na sigurnost. Ne okrećite kosilicu na kiši ili kada je trava još vlažna.

Ipak, ovo je samoinstalirana kosilica, nije tvornička, a žice prvo mogu propasti, a drugo su toliko izolirane da im možete u potpunosti vjerovati.

Naravno da djeci ne smijete davati kosilicu. Kosilica nije igračka! Na kraju, prije košnje travnjaka, provjerite ima li trava na strane predmete. A ako se nož stegne, nemojte pokušavati riješiti problem sve dok kosilica ne bude bez energije.

Da sumiram

Dakle, nije teško sastaviti kosilicu na temelju detalja perilice. Pridržavajući se gore navedenog plana i dodajući malo truda, dobit ćete radni stroj koji će vam služiti više od jedne godine.

Pogledajte video: Motor VES MASINE 6 Izvoda - Kako povezati (Siječanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar