Kako odabrati jastuk za madrac

Krevet za spavanje sastoji se od tri glavna elementa: okvira, okvira i madraca. Odabrati prikladan i udoban vez nije lak zadatak.

Kako bi što duže sačuvali dobar izgled madraca, stavili su ga na madrac. A kakav će ovaj dodatak biti u krevetu, ovisi samo o madracu.

Prekrivač madraca za ortopedski madrac

Zadatak ortopedskog madraca je da zadrži ljudsku kralježnicu tijekom spavanja u anatomski ispravnom položaju. Stoga je glavni kriterij za odabir pokrivača prirodnost i ekološka materijalnost materijala. Najbolji model za ortopedski madrac bit će pokrivač od lateksa koji će mu dati mekoću i elastičnost. Ako osoba ima sklonost alergijama, tada možete odabrati i sloj proizvoda od mikrovlakana s jednim slojem.

Odabir pokrivača za madrac za sofu

U većini modernih domova redovita sofa pretvara se u vez za svaki dan ili samo za praznike. Da biste takav san učinili ugodnim, potrebno je staviti pokrivač madraca na tapecirani namještaj. U ovom slučaju bolje je pridržavati se takvih pravila:

 • odaberite model s punilom - ako se kauč koristi kao dječji krevet, onda bi punilo bilo ortopedsko i trebalo bi se sastojati od prirodnih materijala (kokos, lateks);
 • pričvršćivanje treba osigurati prianjanje dijela na krevetStoga je bolje odabrati model s elastičnom trakom;
 • idealna opcija - dvostrani prekrivač madraca (ljeti, zimi) na ortopedskoj osnovi.

Ako kuća ima malu djecu, onda je vodootporan model najbolja opcija za održavanje čistoće sofe.

Koji madrac odabrati za novorođenče

Pri rođenju, kostur djeteta 50% sastoji se od hrskavice i ima sposobnost brzog deformiranja. Da se to ne bi dogodilo, roditelji trebaju voditi brigu o posteljini za dijete.

U prvih 7 mjeseci dijete neće trebati jastuk, ali madrac treba pažljivo odabrati. Također biste trebali pažljivo razmotriti izbor pokrivača madraca:

Materijal jastučića za bebe - samo prirodni pamuk, koji ima vodoodbojna svojstva.

 • Nedostatak punila - ne pogoduje krhkoj strukturi kostiju djeteta;
 • Certifikat kvalitete - ovo će pomoći u zaštiti organizma u nastajanju od mogućih negativnih učinaka (kemijski miris, upotreba toksičnog ljepila i nekvalitetnih sintetičkih vlakana).

Važno! Popularna verzija pokrivača madraca je vodootporna. U njemu se gornji sloj šiva od pamuka, a donji sloj je od vodonepropusne uljane krpe. Roditelji trebaju odabrati proizvod od prozračnih materijala - 100% frotir i mikroporoznu membranu. To će zaštititi djetetovo tijelo od pretjeranog znojenja, što dovodi do stvaranja dermatitisa.

Što trebate znati prije kupnje

Krećući u potrazi za „utočištem“ potpuno novog madraca u trgovački centar (internetska trgovina), morate uzeti u obzir takve detalje: materijal gornjeg dijela i punilo, veličinu i vrstu učvršćenja.

Najbolje je koristiti dvije vrste pokrivača madraca - ljeto bez punila i zimi s punjenjem za zagrijavanje. Drugo pravilo za uspješan izbor proizvoda je točno odabrana veličina koja se mora unaprijed izmjeriti.

Također je vrijedno obratiti pažnju na vrstu pričvršćivanja - to mogu biti kutne trake, elastične, navojene oko cijelog perimetra proizvoda ili patentni zatvarač. Jednako je važno odrediti vrstu pokrivača madraca: klasični, ortopedski, posebni (vodootporan) i antibakterijski (njegov sastav sprječava stvaranje mikroorganizama).

Važno! Prije kupnje pokrivača za madrac, možete obratiti pažnju na mišljenja i savjete kupaca. Objavljuju se na trgovačkim podovima, tematskim forumima.

O veličinama madraca za madrac

Krevete karakteriziraju različite duljine i širine, prema kojima se bira madrac. Proizvođači dodataka madraca za spavaće sobe i madraca nude kupcima sljedeće veličine madraca:

 • 90 * 190, 90 * 200 - tinejdžerski modeli;
 • 120 * 200 - jedan i pol krevet;
 • 140 * 200, 160 * 200, 180 * 200 - za dvostruke madrace;
 • 200 * 200, 200 * 220 - za bračni krevet „Euro“.

Važno! Odvojeni pokrivači madraca za dječje krevete, njihova veličina 69*120, Trebate izmjeriti duljinu i širinu proizvoda duž samog ruba kreveta. Također, prije kupnje važno je obratiti pažnju na visinu madraca.

Navlaka za madrac navlake

Prekrivači, jastučnice i prekrivači pokrivači štite posteljinu od prljavštine i habanja. Istu funkciju obavlja poklopac madraca. Materijal od kojeg se izrađuje prekrivač madraca mora ga nadopunjavati, udovoljavati sanitarnim i higijenskim standardima i biti siguran za tijelo. Moderni proizvođači navlaka za mekani dio kreveta izrađuju ih od sljedećih materijala:

 • Prirodni - pamuk, bambus, kaliko ili svila:
 • Sintetička - mikrofibra, poliester, polikoton;
 • U kombinaciji - žakard.

Manje popularni su futroli od satena i viskoze. U proizvodnji dječjih modela koriste se kamkir, pamuk. Uz vrhunski materijal, oblik punjenja madraca za madrac igra ogromnu ulogu.

Punjenje madraca madraca

Od toga što materijal ispunjava unutarnju površinu madraca, ovisi njegova funkcionalnost.

Razlikuju se tri vrste punila: prirodni, sintetički, kombinirani.

Na prirodno materijali uključuju pamuk, kokosov orah, vuna (ovca, deva) i svila. Još jedno popularno moderno punilo je bambusova vlakna, Sve se vrste smatraju ekološkim i sigurnim za zdravlje.

Druga vrsta - sintetička punila: sintetički zimzeler, holofiber, lateks (od Hevea smole). Takvi proizvodi ne uzrokuju alergije, lako se brišu i imaju dug radni vijek.

Kombinirani modeli Također se lako čiste i ne troše se nekoliko godina. To uključuje: pamučna vuna, pamuk-poliester modeli i kombinacije pamuk i holofiber.

Nosač madraca

Postoje tri vrste pričvršćivanja proizvoda na madrac:

 • kutni elastični držači;
 • elastična po obodu;
 • zatvarač.

Prvi pogled pričvršćenja postavljena na uglovima madraca.

Drugi pogled bolje nego što prvi pokriva meki dio kreveta, ne izvlači se ispod njega. Munja u madracima pokriva se samo u modelima premium klase.

Treći pogled postoje modeli s pričvršćivanjem tipki ili pričvršćivačima u obliku gumba i petlji.

Zdrav san je ključ uspjeha i dobrog raspoloženja. Prilikom odabira pokrivača za madrac za krevet ili kauč, važno je zapamtiti da se tijelo tijekom spavanja oporavlja od fizičkog i emocionalnog stresa. Stoga će ispravno odabrani poklopac madraca nadopuniti madrac i ispraviti njegove moguće nedostatke, kao i zadržati ga u izvornom obliku dugi niz godina.

Pogledajte video: Kako izabrati pravi madrac (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar