Kako distribuirati Wi-Fi s tableta

Pomoću tableta možete pregledavati sve medijske datoteke, raditi, uživati ​​u omiljenim filmovima ili TV emisijama, kao i čitati knjige i preuzimati nove datoteke. No za potpuno korištenje svih ovih funkcija potrebna vam je internetska veza. Osim toga, uređaj je sposoban distribuirati Wi-Fi i poslužiti kao usmjerivač za druge uređaje. Kako se sami povezati s mrežom, što će biti potrebno za to i koje bi se poteškoće mogle pojaviti u procesu?

Povežite svoj tablet s internetom

Prije svega, treba shvatiti da za distribuciju Interneta s tableta kao Wi-Fi, trebate se povezati s mrežom koja je različita od druge Wi-Fi točke. Odnosno, distribucija mreže s tableta koji je spojen na drugi usmjerivač neće uspjeti.

Dakle, zaključujemo da samo uređaj koji ima utor za SIM karticu i internetsku vezu može poslužiti kao usmjerivač. Prije distribucije mreže, tablet povežite s mobilnim internetom bilo kojeg postojećeg davatelja usluga. Nakon toga, idite na postavke i aktivirajte funkciju "Mobilna mreža".

Važno je! Napominjemo da se naziv ove funkcije u postavkama može malo razlikovati, ovisno o modelu i proizvođaču uređaja. Obično ga nije teško pronaći, pomoći će i karakteristična ikona pored imena. Osim toga, možete provjeriti vezu ako pogledate gornju ploču na kojoj bi se trebao pojaviti mrežni simbol - 3G ili LTE. Ako je mreža loša, može se pojaviti i slovo E.

Nakon dovršetka mrežne veze možete nastaviti s distribucijom Wi-Fi-ja.

Upute: kako distribuirati Wi-Fi s tableta

Sada morate aktivirati Wi-Fi na samom uređaju. Nakon toga počinjemo pretvarati uređaj u improvizirani modem.

Da biste to učinili, u postavkama morate pronaći stavku "Prijenos podataka". Nakon toga odaberite "Modem Mode" i "Wi-Fi Access Point". Ovdje morate aktivirati ovu funkciju pomicanjem klizača udesno.

Posljednji korak je stvaranje iste pristupne točke. U prozoru koji se pojavi nalazi se nekoliko polja za unos u koja trebate unijeti naziv mreže (možete to smisliti sami ili upotrijebiti ime tableta i njegov kod modela), kao i smisliti lozinku. Ti će podaci biti potrebni za povezivanje nekog drugog uređaja na mrežu vašeg tableta.

Nakon toga možete uspostaviti vezu. Na primjer, sa pametnim telefonom. Na drugom gadgetu morate aktivirati Wi-Fi funkciju i pokrenuti pretraživanje. Na popisu dostupnih uređaja koji se otvara odaberite ime svoje nove pristupne točke i kliknite na nju. Nakon toga, unesite navedenu lozinku. Sada ostaje samo pričekati malo, nakon čega će se mrežna veza uspostaviti automatski.

Važno je! Imajte na umu da ako uređaj "pamti" Wi-Fi točku, lozinku će se morati unijeti samo prvi put - na sljedećim će se uređajima povezati kad se aktiviraju modemski način rada na tabletu i Wi-Fi funkcija na drugom uređaju.

Sada znate kako možete distribuirati Internet putem tableta i što vam je potrebno za postavljanje vlastite pristupne točke. To nije tako teško učiniti, tako da se svaki običan korisnik koji nema duboko znanje iz područja tehnologije može nositi sa zadatkom. Ova je značajka izuzetno korisna i možda će joj biti potrebna ako je na jednom od uređaja Internet iznenada nestao ili prestao raditi, a potrebni podaci pohranjuju se samo tamo.

Pogledajte video: Kako pojacati WiFi signal TP LINK 740N Ruter (Ožujak 2020).

Loading...

Ostavite Komentar