Napravite kućni krevet

U modernom svijetu originalni dječji kreveti postaju najpopularniji i najtraženiji. Njihov izbor predstavljen je na svjetskom tržištu u ogromnim količinama. Svatko može pronaći dječji krevet po svom ukusu i boji, uzimajući u obzir sve preferencije djeteta.

Kako napraviti krevet za napraviti sam

Kreveti se mogu predstaviti u obliku automobila, čamaca, životinja, brodova, aviona i još mnogo toga.
Ali što je bolje od dječjeg kreveta izrađenog vlastitim rukama, u čijoj je proizvodnji zatvorena ljubav i ljubav roditelja koji tako žele ugoditi svom djetetu. Stoga namještaj ne možemo kupiti, već ga sami napravimo. To se posebno odnosi na spavaću sobu. Budući da takav namještaj nije teško napraviti, a ovaj postupak ne traje predugo. Ako nikad niste napravili snježnu oluju vlastitim rukama, ne morate se brinuti da nećete uspjeti. Budući da za izradu krevetne kuće ne trebaju nikakve posebne vještine.

Izbor materijala za izradu

Ovisno o obliku vašeg namještaja, odabire se odgovarajući materijal. Za okvir vašeg kreveta trebat će vam greda. Presjek grede treba biti 5 * 5 centimetara. Koliko materijala trebate ovisit će o dimenzijama budućeg namještaja.

Ako želite napraviti jeftinu kuću za krevet, tada možete napraviti namještaj u obliku šatora. Ako odaberete ovu opciju, tada ćete morati napraviti zidove i krov u obliku okvira, za koji će biti potreban nadstrešnica. Na dan nadstrešnice može se koristiti bilo koje svjetlosno tkivo.

Možete napraviti nadstrešnicu vlastitim rukama kako biste uštedjeli proračun. A također se može prišiti po vašoj narudžbi, ako nemate slobodnog vremena da sami napravite nadstrešnicu.

Zidovi i krovovi kreveta u obliku kuće, obično izrađeni od šperploče ili običnih dasaka. Od šperploče možete napraviti bilo koji detalj za budući krevet. Ako se odlučite za izradu od šperploče, tada stručnjaci preporučuju kupnju šperploče od breze, čija je debljina 0,7 ili 1,3 cm.

Ako ne želite napraviti dijelove od drveta, onda je suhozid odlična opcija. Od suhozida možete napraviti nišu za namještaj, kao i napraviti dekor u obliku kuće. Da biste to učinili, izrežite otvore od suhozida za buduće prozore kuće, kao i otvor za vrata kuće. Unutar rezultirajuće kuće postavljeno je mjesto za spavanje.

Upozorenje! Najlakši način rada s suhozidom, jer se može rezati običnim nožem za tiskanice, bez previše napora. Nedostatak suhozida je da je teško popraviti šavove i spojeve tijekom instalacije.

Potrebni alati

Da biste vlastitim rukama napravili namještaj u obliku kuće, trebat će vam sljedeći alati:

 • nož;
 • pila za metal;
 • odvijači;
 • svrdlo;
 • jednostavna olovka;
 • linija;
 • trg;
 • papir od pijeska;
 • set vijaka;
 • set vijaka;
 • ploča;
 • šine;
 • posebno ljepilo za drvo.

Kako napraviti mjerenja i crteže

Vrijedno je pristupiti proizvodnji krevetne kuće sa svom odgovornošću. Potrebno je pažljivo razmisliti o svemu i pripremiti ispravnu shemu i pravilno izmjeriti budući namještaj.

Na crtežu je potrebno, u skladu s izvršenim mjerenjima, ispravno unijeti broj dijelova i elemenata od kojih će se sastojati spavaća kuća. Također morate zapisati dimenzije svakog dijela, kao i način ugradnje.

Imajte na umu da je veličina okvira slična veličini madraca. Stoga, prije nego što napravite namještaj, prvo morate kupiti madrac za krevet.

Veličina kreveta izravno je povezana s dobi vašeg djeteta za koju je izrađen namještaj. Ako je krevet napravljen za dijete predškolske dobi, tada veličina kuće treba biti 1300 * 750 * 1400 mm. Za školsku djecu veličina kreveta je 1600 * 900 * 1700 mm.

Važne točke prije sastavljanja kućnog kreveta

Prije početka sastavljanja kreveta, roditelji trebaju unaprijed odlučiti hoće li u krevetu biti ladice ili će biti bez njih. Neki roditelji više vole da prostor ispod kreveta bude slobodan, dok drugi radije namještaj čine što funkcionalnijim i prostranim. Stoga takvi roditelji daju prednost krevetiću s ugrađenim ladicama.

Prije nego što sastavite namještaj, morate odlučiti o izboru ladica ugrađenih u budući namještaj. Kutije mogu biti dvije vrste: na kotačima ili na tračnicama. Preporučuje se izrada ladica na tračnicama, jer je to bolja opcija, pod se neće pokvariti, a struktura će biti trajnija. Također, trebali biste odlučiti koliko ladica će biti postavljeno na dnu spavaće sobe.

Također, roditelji bi trebali odlučiti o određenom dizajnu namještaja za dijete. Prvo ćete morati odlučiti o izboru oblika za mjesto za spavanje. Ako imate malo dijete, preporučuje se pravljenje niskih kreveta za jednu osobu. Ako imate više od jednog djeteta, najbolje je napraviti dva kata u kućama stubištem.

Vrijedi zapamtiti! Takav namještaj trebao bi biti apsolutno siguran za vaše dijete. Da bi krevet bio stabilniji, potrebno je izraditi ležaj bez nogu, tako da je na podu. Donijevši takav izbor, možete biti sigurni da takav namještaj može izdržati bilo koju težinu. Prednost je u tome što dijete neće pasti s niskog krevetića.

Kućni krevet: korak po korak

Prije nego što nastavite s izradom spavaće sobe, prvo morate napraviti osnovu za budući namještaj.

Podloga za krevetić

Prvo morate napraviti bazu. Za to su potrebne četiri šipke, čija duljina treba biti 1300 mm. Ovaj će dizajn poslužiti kao okomita potpora za krevet. Nakon što ste fiksirali i učvrstili blok, potrebno je izrezati mali dio na vrhu svake šipke pod kutom od 45 stupnjeva. Ovaj je postupak potreban za budući krov s kosinama.

Prije nego što izrežete komad s šipki, potrebno je olovkom označiti, pomoću običnog ravnala, dio reza. Potrebno je podnijeti pomoću sječke.

Krov za dom

Da biste napravili krov kuće, trebat će vam četiri šipke, čija duljina treba biti 730 mm. Nakon što su šipke fiksirane, morate vidjeti komad šipke na vrhu svakog bloka pod kutom od 45 stupnjeva. Ne zaboravite poći s brusnim papirom na mjesta na kojima ste napravili piljenu drva kako se dijete ne bi ozlijedilo zbog njih.

Potpora je izrađena od ostataka šipki. Sve bi trebalo biti pričvršćeno na greben krova. Potrebno je uzeti ljepilo i pričvrstiti gornji dio grebena na čitav prazan budući namještaj.

Vertikalne spojeve i nosače trebat će zalijepiti. Štoviše, ovaj postupak se mora ponoviti nekoliko puta. Uostalom, gornji dio kuće mora se staviti na samorezne vijke, čija duljina treba biti 40 mm. Vijke treba pričvrstiti najmanje 4 mm od linije dviju komponenti krova.

Nakon što izvršimo ove radnje, vidjet ćemo konačni obris cijele strukture.

Nosač okvira

Da biste završili posao s krajem kuće, na dnu konstrukcije morate pričvrstiti šipku. Duljina od kojih će biti 830 mm. Ova greda služit će kao baluster. Koji će držati cijelu masu kuće.

Za sastavljanje bočnih komponenti preporučuje se uporaba estriha, jer će veza biti gotovo neprimjetna i izgledat će elegantnije i ljepše.

Za takvu neupadljivu instalaciju potrebno je izbušiti rupe u donjem dijelu namještaja (u šanku) pomoću bušilica od 11 mm. Izbušena rupa treba biti u sredini na poprečnoj traci. Zapamtite da bi rupa trebala biti kroz.

Zatim ćete morati izbušiti rupu u sredini šipke pomoću bušilice od 6 mm. U rezultirajuću rupu potrebno je postaviti vijak, a zatim sve popraviti estrihom.

Također možete koristiti ne kratke vijke, već duge. Ali potrebno ih je prethodno obraditi ljepljivom tvari.

Montaža baze kuće

Da bi se napravila baza kuće, potrebno je koristiti debele šipke. Takve šipke trebaju biti jednake veličine sa stranicama kreveta. Iznutra je potrebno pričvrstiti tanke trake na ploče pomoću samoreznih vijaka.

Mora se zapamtiti da vijke treba postaviti na istoj udaljenosti. Takve su ploče oslonac za proizvedeni okvir kuće, koji podržava sam dno namještaja.

Potrebno je unaprijed napraviti predloške, čija duljina treba biti 6 centimetara. Potrebno je napraviti nekoliko rupa u drvenom bloku za samorezne vijke. Udaljenost između svake napravljene rupe mora biti najmanje 25 mm.

Na unutarnjoj strani stalka označite rupu za ekscentric. Takva rupa izrađena je bušilicom, a zatim je potrebno uvrnuti samorezne vijke duljine 10 cm u nju.

Obratite veliku pažnju na zglobove. Nakon svih postupaka potrebno je napuniti ljepljivu tekućinu u rupama u donjem sloju i zategnuti vijcima.

Pomoć! Ovaj postupak se mora provesti sa svim komponentama strukture, a zatim sve dijelove spojiti u jednu cjelinu.

Pričvršćivanje okvira za budući krevetić

Potrebno je dobro pričvrstiti sve komponente namještaja. Za to su vam potrebne četiri šipke. Duljina svakog od njih trebala bi biti 1660 mm.

Zapamtite da je duljina greda jednaka duljini strana vezova. Sve komponente su pričvršćene pomoću ljepila i vijaka. Ojačajte cijelu strukturu pomoću učvršćivača u obliku kuta.
Pomoću fotografije možete napraviti vlastitu vikendicu za dijete.

Stalak za namještaj

Reiki treba fiksirati na letvice. Na stranama letvice pričvrstite se na četiri strane cijele komponente krevetića. Potrebno je dobro zategnuti sve dijelove kako vijci ne izboče. Za dno univerzalnog madraca trebat će koristiti 14 tračnica.

Tako napravljen namještaj za vaše dijete samo po sebi nije samo dobra sigurnost, već i ostvarenje svih vaših snova za dijete u stvarnosti.

Pogledajte video: Praktična žena - Uradi sam: žardinjera, stočić i krevetić za kućne ljubimce od starih guma (Prosinac 2019).

Loading...

Ostavite Komentar