Napravite štand za božićno drvce

Na novogodišnje praznike živa smreka treba stajati barem do pravoslavnog Božića, a još bolje - prije stare Nove godine (14. siječnja). Ukupno, smreka ili bor koštaju 14-20 dana. Da biste bili svježi tijekom cijelog razdoblja, preporučuje se napraviti posebno postolje s vodom.

Što trebate da napravite postolje ispod božićnog drvca s vodom napravite sami

Bravu možete kupiti u trgovini, ali ona vam neće dopustiti da spustite kraj cijevi u vodu. Jeftinije, brže i bolje da sami napravite bazu. Postoji nekoliko mogućnosti dizajna:

  1. Uz kantu. Unutar se ulije pijesak ili se stave 1,5-2 litre vode kako bi se stablo popravilo. Možete koristiti vrtnu zemlju umjesto pijeska.
  2. Iz plastične limenke od 5 litara. Pored toga, potreban je snažni cilindar za pričvršćivanje. To može biti bočica kozmetike s odrezanom vrha i dna.
  3. Spacer. Za razliku od prodajnih uređaja, trebao bi se povećati nekoliko centimetara kako bi se spremnik s vodom mogao spustiti. Materijali: 2-4 obrezivanje MDF-a, šipka ili ploča, 8 vijaka.

Važno: Da biste spriječili klizanje drvene potpore, preporučuje se upotreba brtvila ili protiv klizanja. To će vam omogućiti da instalirate dizajn ne samo na pod, već i na stol.

U svim slučajevima trebat će vam voda, šećer i ocat. Aditivi drvetu daju prehranu, ne dopuštaju mu da se prerano osuši. Od alata je važno pripremiti ravnalo i pilu.

Značajke izrade

Najjednostavniji algoritam za sklapanje za izgradnju pomoću kante. Voda se ulije u spremnik, na dnu se stavi kamenje radi stabilnosti. Bačva se učvršćuje uz njihovu pomoć ili dodatne klinove. Ako pijesak djeluje kao glavni materijal, još je jednostavnije: nisu potrebni dodatni nosači ili vagoni. Jelo je potrebno samo uvrtati za bolju fiksaciju.

Pažnja: svježinu stabla moguće je osigurati samo ako se dodaje nova hladna voda svaka 2-3 dana. U tom slučaju trebate dodati žličicu šećera i nekoliko kapi octa.

Drvena potpora najteža je opcija, ali istodobno najestestnija i najpouzdanija. Trebat će 4 obrezivanja dužine oko 350 mm i širine 100 mm. Kose su izrezane i spojene tako da se u sredini formira prazan prostor. Nakon što ste pričvrstili dijelove vijcima za samorezanje (2 za svaku šipku), trebali biste rezati bocu od 1,5 litara za oko polovicu i uliti vodu u nju. Trup smreke trebao bi proći kroz razmak i pasti u spremnik.

Ako nemate kantu pri ruci, kao ni materijale i alate za drvenu ogradu, bit će prikladno napraviti stalak iz plastičnog kanista. Odrežući gornji dio škarama, morate ga postaviti na dno donje polovice, uklanjajući poklopac. U vrat je umetnut cilindar, koji će popraviti cijev. Stalak je pogodan za mlade primjerke, ali borovo drvo s debelim deblom više neće stati.

Pogledajte video: Najbolje božićne kuglice i dekoracije za svaki bor (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar