Napravite si krevet

Ležaj koji visi je krevet na kojem nisu vidljivi nosači elemenata. Čini se kao da leti. Radi se o dobro skrivenoj podršci. A dojam možete poboljšati stvaranje pozadinskog osvjetljenja. Možete napraviti sličan dizajn vlastitim rukama.

Kako napraviti veliki krevet vlastitim rukama

Da biste stvorili plutajući krevet vlastitim rukama trebate:

 1. Odaberite vrstu kreveta i riješite problem s dizajnom.
 2. Napravite projekt.
 3. Kupnja materijala.
 4. Kuhajte alate.
 5. Napravite dizajn.

Što je za to potrebno

Za izradu kreveta trebat će vam sljedeći alati:

 1. Pila za metal.
 2. Vidjela.
 3. Jigsaw.
 4. Odvijač.
 5. Bušilica i bušilica.
 6. Čekić i odvijač.
 7. Kliješta.
 8. Shilo.
 9. Rulet, vladar i kvadrat.
 10. Ljepilo četkom.
 11. Vijci, vijci i kutovi namještaja.

Nijanse i važni aspekti dizajna

Jedna od najvažnijih nijansi je izbor materijala za dizajn. Imamo 4 izbora:

 1. Drvo. Ako smo odlučili stvoriti kućnu konstrukciju vlastitim rukama, trebali bismo se zadržati na ovom materijalu. Drvo se lako reže i obrađuje. Ali preporučuje se odabrati čvrstu pasminu drva, te će se unaprijed pobrinuti za zaštitu od vlage. Kao dijelovi za pričvršćivanje prikladni su vijci i vijci. Snaga drvenog kreveta ovisit će o kvaliteti odabranog materijala, učvršćenja i pravilne montaže.
 2. Metal. Obrada je nekoliko puta teža, jer je potrebna uporaba aparata za zavarivanje. Kao pričvršćivači mogu se koristiti samo vijci, ali to djeluje samo ako zavarivanje nije moguće. Posebna pažnja mora se obratiti na dijelove za pričvršćivanje, jer se češće razbijaju. Sam materijal je vrlo izdržljiv. Također možete koristiti kombinaciju vijaka i zavarivanja, To će rastaviti strukturu ako ga treba premjestiti.
 3. Kombinacija materijala. Možemo koristiti i drvo i metal. To će olakšati montažne radove i težina nekih konstrukcijskih dijelova će biti manja. Jaki metal može se koristiti za izradu zatvarača i mjesta koja treba učiniti jakim. A stablo je pogodno za dijelove koje je teško obraditi. To će riješiti sve probleme koji nastaju tijekom montaže.
 4. Listovi (MDF, šperploča i vlaknasta ploča). Uz njihovu pomoć, ležeće mjesto može se učiniti što ravnijim. Osim toga, pogodni su za izradu dodatnih uređaja (noćni ormarići i police pokraj kreveta). Za stvaranje mekih kreveta potrebna nam je poliuretanska pjena ili pjena.

Crteži i sheme

Glavni su ciljevi stvaranja crteža razmisliti o svim radovima, razjasniti detalje koji će popraviti dizajn i otkriti potencijalne pogreške.

Prosječna debljina ploče koja će se koristiti za okvir je 5 cm. U građevinskim trgovinama najčešće se prodaju borove ploče. Potrebno je izračunati količinu materijala (ovisi o veličini osobe).

Upozorenje! Krevet može biti jednokrevetni ili dvostruki. Izračuni duljine - 20-30 cm duži od rasta onoga koji će spavati (prosječna duljina kreveta oko 2 metra). Isto je sa širinom (prosječno oko 80 cm).

Lebdeći krevet: korak po korak

Za izradu kreveta trebate sljedeće:

 1. Napravite okvir okvira. Izrežite 2 dugačka dijela cijevi (duljina cijevi = duljina madraca). Također morate odrezati nekoliko kratkih (oduzmite dvostruku debljinu cijevi od širine madraca).
 2. Zavarimo ih u ravnomjernoj ravnini. To će spriječiti da se okvir zakrivi.
 3. Skinite sastavljeni okvir (tijekom zavarivanja ili rezanja cijevi mogu se pojaviti neravni rubovi).
 4. Prikupljamo podršku. Imamo 2 izbora - dizajn, u samom središtu okvira ili izraditi nekoliko nosača odjednom, koji će se nalaziti na udaljenosti od okvira (oko 30 cm).
 5. Središnji oslonac čini da se krevet podiže iznad poda. Ali zahtijeva veliku platformu za pričvršćivanje na pod. Moramo zavariti 4 okomite trake (one stvaraju visinu). Nagnute trake su također zavarene (daju krutost). Ne preporučuje se spajanje nosača i okvira jer će to ometati proces pomicanja okvira. Vijci su bolji za pričvršćivanje.
 6. Sada možete spajati mjesto za spavanje na okvir. Koristimo vijke ili stroj za zavarivanje.
 7. Sada je vrijeme za uzglavlje. Izrađena je kao zasebna cjelina, koja je čvrsto pričvršćena na zid. Pričvršćujemo okvir na glavu. Zbog toga će struktura biti nepomična i stabilna. Širina uzglavlja bit će jednaka širini ležaja, plus policama s obje strane. Mogu se napraviti bez nosača (to će poboljšati učinak letećeg kreveta). Police se mogu napraviti zasebno ili kombinirati uz uzglavlje (ovisi o želji osobe). Učinite uzglavlje lako. Najvažnije je lijepo oblikovati prednju ploču. Prilikom odabira materijala treba imati na umu da je uzglavlje često prano i prljavo, a popravci i čišćenje nisu uvijek mogući.
 8. Glavu možete montirati na zid. Za to su prikladni vijci. Količina ovisi o snazi ​​nosača, ali što više, to je bolje. Ako želite smanjiti opterećenje na zidu, možete instalirati drugu podršku za glavu.
 9. Posljednji korak je postavljanje pozadinskog osvjetljenja. Za to su pogodne LED trake. Instaliraju se na dnu okvira. Najvažnije je da sama vrpca nije vidljiva, već samo svjetlost. Montaža trake je jednostavna - jedna strana je ljepljiva. Ali ako traka neprestano pada, možete koristiti super ljepilo.

Izrada visinskog kreveta vlastitim rukama nije teško. Na Internetu postoji puno fotografija majstorskih klasa koje će vam pomoći da ispravno stvorite dizajn. Važno je odabrati pravi materijal, a posebnu pozornost obratiti na potporu i učvršćivače.

Pogledajte video: Praktična žena - Napravite hotelski ćošak na krevetu i prirodan osveživač (Listopad 2019).

Ostavite Komentar