Što učiniti sa starim pametnim telefonom

Kada kupite novi pametni telefon, postavlja se pitanje što učiniti sa starim. Jednostavno možete baciti ili prodati gadget, ali postoji mnogo načina kako svom uređaju dati drugi život. Pametni telefoni imaju mnogo mogućnosti koje se mogu koristiti.

Stari pametni telefon pri korištenju računala

Za početak, razgovarajmo o povezivanju telefona s računalom. Najpopularnija rješenja bit će:

 • Bežični kontroler;
 • Daljinsko upravljanje računalom;
 • Mikrofon ili web kamera;
 • Drugi monitor.

VAŽNO! Da biste stari telefon povezali s računalom, morat ćete instalirati dodatne programe kako na samom telefonu, tako i na računalu. Ali nakon instaliranja dodatnog softvera, često više nisu potrebne postavke.

Bežični kontroler

Da biste koristili svoj pametni telefon kao bežični kontroler, možete koristiti program Unificirani daljinac, Omogućit će vam daljinsko upravljanje glazbom i videom, prebacivanje pjesama ili promjenu glasnoće. uređaj pretvara se u neku vrstu upravljačke ploče računalapoput TV daljinca. Da biste promijenili glasnoću, više ne morate ići za računalom dok gledate film.

Daljinski upravljač

Daljinsko upravljanje računalom može se smatrati produžetkom bežičnog kontrolera.

POMOĆ! Najprikladnije rješenje nudi Google i njegov proizvod Chrome Remote Desktop.

Na pametni telefon trebate instalirati istoimeni program, a na PC jednostavno trebate instalirati ekstenziju za preglednik Google Chrome. Zatim se prijavite putem običnog google računa.

Program vam omogućuje da u potpunosti koristite računalo putem pametnog telefona. Dobivate sliku monitora na ekranu telefona, upravljate je mišem, jednostavno pomičite prst po zaslonu, a za tipkovnicu se otvara dodatni prozor.

Mikrofon ili web kamera

Pametni telefoni često imaju dobre kamere i mikrofone, što im omogućuje da budu korišteni kao izvrsna zamjena za mikrofon ili web kameru. Instaliranjem aplikacije Wo mic, dobit ćete izvrsnu zamjenu mikrofona i moći ćete razgovarati s prijateljima bez trošenja novca na novi mikrofon.

koristeći stari pametni telefon kao web kamera, dobit ćete odličnu sliku usporedivu s vrhunskim web kamerama.

VAŽNO! Smartphone se povezuje na računalo putem Wi-Fi-ja, a za ovaj uređaj mora biti na istoj mreži i biti povezan na isti usmjerivač.

Prikaz

Još jedna korisna primjena starog pametnog telefona bit će njegova transformacija u dodatni zaslon. Na zaslonu telefona možete prikazati widgete ili dodatne prozore aplikacija oslobađajući glavni zaslon od rijetko korištenih prozora.

Ostali koferi za vaš stari pametni telefon

Moguće je koristiti stari pametni telefon ne samo u kombinaciji s računalom, već i odvojeno od njega. Uređaj će naći svoju primjenu i kod kuće i u automobilu, na primjer:

 • GPS navigator;
 • DVR;
 • IP kamera ili monitor za bebe
 • Proširenje područja WIFI signala;
 • Upravljačka konzola za pametni dom;
 • Alarm za ulazna vrata;
 • Retrokonzola za igre.

Navigator

Ako imate automobil, moderni GPS-navigator bit će vrlo prikladan za putovanja u nepoznata mjesta. Za GPS navigator morat ćete kupiti dodatnu SIM karticu s pristupom internetu. Zatim samo preuzmite internetske karte ili specijalizirani program i koristite svoj telefon kao navigator. Lijep bonus bit će glasovna kontrola u nekim aplikacijama, što će vam omogućiti da napravite rutu samo uz pomoć glasa.

Snimanje video

Smartphone će djelovati kao izvrstan DVR. Izvrsna kamera koja snima dobre kvalitete oduševit će vlasnika automobila. Postoje i posebne aplikacije za DVR.

IP kamera

Ako ste zabrinuti za sigurnost svog stana ili djeteta, stari telefon možete pretvoriti u IP kameru ili monitor za bebu. U bilo kojem trenutku možete vidjeti što se događa u vašoj kući i biti na bilo kojem mjestu s pristupom internetu.

Pristupna točka

Za velike apartmane posebno je važno korištenje pametnog telefona kao dodatne pristupne točke na Internetu. Telefon će proširiti područje Wi-Fi signala.

Ako je signal slab u dijelu stana, stavite pametni telefon u zonu između ovog mjesta i usmjerivača. Povežite telefon s Wi-Fi-jem i na njemu omogućite funkciju "pristupne točke".

Pametno upravljanje domom

Stari pametni telefon prikladan je za korištenje kao pametna upravljačka konzola za dom. Instaliranjem posebne aplikacije, preko nje možete kontrolirati sve pametne uređaje u kući. Imat ćete jedan uređaj koji mogu koristiti svi članovi obitelji i gosti.

Signalizacija

Zanimljiva aplikacija bio bi alarm za ulazna vrata. Program djeluje, zahvaljujući ugrađenom akcelerometru u telefonu i emitira glasan signal kad se vrata otvore. Aplikacija također može slati alarmne poruke na vaš glavni pametni telefon.

Igračka

Stari pametni telefon još uvijek može biti izvrsna igračka za djecu i odrasle.

Instaliranjem emulatora starih konzola na njega možete organizirati večeri posvećene retro igrama. Ovo će biti izvrsna zabava za goste.

Pogledajte video: 10 Korisnih Ideja S Telefonima (Studeni 2019).

Loading...

Ostavite Komentar