Sami novinske rolete

Novine su vrlo univerzalna stvar. Od njega se mogu napraviti mnoge stvari, uključujući i sjenila. Jeftin je i pristupačan, a materijal se lako obrađuje. Istodobno, može se dobiti lijep izgled, na primjer, slikanjem bojom.

Priprema novinske cijevi za rolete

Prvo se izrađuju novinske cijevi. Uzmimo list novina, razrežemo ga po 3 dijela i namatamo ga na iglu za pletenje. Da bi sve ispravno funkcioniralo, iglu morate primijeniti na rub, kao što je prikazano na fotografiji, a zatim je uviti.

Ako je list velik, cijev će biti deblja. Stoga, ako trebamo tonik, možemo ih odrezati. Važna je i duljina tubula. Stoga bi trebali odabrati široke novine. I posljednji važan parametar je broj cijevi. Na primjer, za prozor širine 40 cm i visine 90 cm potrebno nam je oko 170 cijevi.

Važno! Pri uvijanju morate kapnuti ljepilo na vrh novina kako se cijev ne bi valjala.

Kako pričvrstiti strukturu?

Za izradu žaluzina potrebne su nam sljedeće stavke:

 1. Novinske cijevi.
 2. Užad.
 3. Metalne šarke
 4. Škare.
 5. Olovka za označavanje.
 6. Planck.
 7. Metalne šarke

Strukturu pričvršćujemo na sljedeći način:

 1. Izrađujemo liniju tkanja. Da biste to učinili, nacrtajte na cijevima liniju duž koje će se obavljati tkanje.
 2. Svaku cijev smo pletili konopom. Prstenovi su izrađeni gusti (poželjno je da su jedan uz drugi). Možete napraviti dva konopa kao na standardnim sjenilima (lijevo i desno), ali možete samo jedno u sredini.
 3. Nakon pletenice posljednje cijevi, sada je moramo tkati u suprotnom smjeru. Rezultat bi trebao biti dvije paralelne linije.

Sada moramo pričvrstiti rolete:

 1. Uzmi šank. Na njegove krajeve pričvršćene su metalne petlje.
 2. Treća petlja treba biti montirana u sredini šipke. Potonji je zalijepljen na novinski proizvod.
 3. Tijekom rada, cijevi za novine mogu se početi savijati. Da bismo to izbjegli, potrebno nam je dodatno pletanje konopom. Ovaj put pletenimo tri cijevi odjednom. Konop se mora omotati nekoliko puta oko svake skupine cijevi.
 4. Sada moramo provući još jedno uže kroz rupu u središnjoj petlji. Potrebno je za spuštanje i podizanje sjenila. Duljina užeta jednaka je duljini proizvoda, ali potrebno je dodatno nekoliko centimetara.
 5. Na kraju užeta postavlja se bravica kako ne bi izašla iz petlje.
 6. I posljednji korak - pričvršćujemo šipku na okvir prozora.

Roletne su spremne. Možete ga koristiti.

Što se može slikati?

Ako trebate bojiti proizvod, bolje je usredotočiti se na akrilnu boju. Ima vodoodbojno svojstvo, što je vrlo prikladno za novine (ako se navlaže, novine počinju nabubriti i na proizvodu se pojave nedostaci). Preporučuje se da svaku cijev prvo premažete lakom, a zatim pričvrstite strukturu. Prikladna je i posebna boja za drvo. Dizajniran je za materijal koji se također oštećuje pri ulasku vode, pa je i njegova funkcija vodoodbojna. Također cijevi možete prekriti vodoodbojnim lakom. Još jedna dobra ideja je lijepiti papir u boji.

Papir se može obojiti i kavama, akvarelima i bojama hrane.

Postupak stvaranja roleta iz kanala ne može se nazvati kompliciranim. Ali naporna je i oduzima puno vremena. Razlog je taj što je potrebno umotati, obojiti i pletenicu svaku cijev zasebno. Obaviti sav posao u jednom danu vjerojatno neće uspjeti. No, proizvod će ispasti vrlo zanimljiv, jer po izgledu cijevi nalikuju bambusu.

Pogledajte video: The Great Gildersleeve: Gildy Is In a Rut Gildy Meets Leila's New Beau Leroy Goes to a Party (Travanj 2020).

Loading...

Ostavite Komentar